Steven Spielberg samo jedan svoj film može gledati iznova i iznova, evo i koji

Foto: EPA

STEVEN Spielberg je u svojoj pedesetogodišnjoj karijeri snimio više od trideset dugometražnih filmova iz raznih žanrova, od horora poput Ralja, do drama poput Schindlerove liste. 

Iako je snimio niz blockbustera, koji su obilježili popularnu kulturu, Spielberg je tijekom gostovanja u emisiji The Late Show with Stephen Colbert priznao da ne voli gledati vlastite filmove, ali jedina iznimka mu je E.T., koji može gledati iznova i iznova. 

"Ne gledam svoje filmove nakon što ih dovršim", izjavio je Spielberg. "Ne osvrćem se često, ali s vremena na vrijeme znam pogledati neki film sa svojom djecom. Želim biti uz svoju djecu kada gledaju E.T. prvi put. Ne želim da taj film gledaju bez svog oca."

"Ponekad vidim stvari koje sam htio napraviti, ali nisam, a ponekad dobijem ideje o stvarima koje bi se bolje uklopile u priču, ali sam ih otkrio tek sada, nakon svih ovih godina. No E.T. je uglavnom savršen film", dodao je Oscarom nagrađeni redatelj. 

Jedan od najboljih obiteljskih filmova svih vremena

E.T. je znanstveno-fantastični film o usamljenom dječaku Elliotu (Henry Thomas) koji se sprijateljuje s izvanzemaljcem, zvanom E.T., koji je slučajno završio na Zemlji. Elliot uz pomoć svoje obitelji i prijatelja mora pomoći E.T.-ju da se vrati kući.

 

E.T: je bio najuspješniji film 1982. godine, a uz komercijalni uspjeh naišao je i na pohvale brojnih kritičara. Film je osvojio čak četiri Oscara, a i dan danas se smatra jednim od najboljih obiteljskih filmova svih vremena. 

"To je jedan od rijetkih filmova na kojima sam radio, a koje mogu gledati iznova i iznova", priznao je redatelj tijekom razgovora sa Stephenom Colbertom. "Postoji možda pet ili šest filmova koje mogu gledati iznova, ali ne radim to većinu vremena."