Stigao je trailer za dugo očekivani triler koji mnogi uspoređuju s Johnom Wickom

Screenshot: YouTube/Universal Pictures

STUDIO Universal Pictures objavio je prvi trailer za dugo očekivani akcijski triler Monkey Man, redateljski debi Oscarom nominiranog glumca Deva Patela. Scenarij za film napisali su Patel, Paul Angunawela i John Collee.

Radnja filma inspirirana je legendom o hinduističkom bogu snage i hrabrosti Hanumanu. Patel je u filmu utjelovio neimenovanog mladića iz Indije, poznatog samo kao Kid (Klinac), koji se svaku večer bori u podzemnom klubu kako bi osigurao opstanak.

Nakon godina potiskivanja svog gnjeva Kid se uspijeva infiltrirati u elitne društvene krugove. Tamo započinje osvetničku kampanju protiv ljudi koji su mu ubili majku i uništili život. Trailer za film pogledajte u nastavku.

 

Osim Patela, u filmu glume Sharlto Copley, Pitobash, Vipin Sharma, Sikandar Kher, Sobhita Dhulipala, Ashwini Kalsekar, Adithi Kalkunte i Makarand Deshpande.

Film je trebao biti prikazan na Netflixu

Prije nego što je Universal Pictures otkupio prava na film, Monkey Man je trebao biti prikazan na Netflixu. Produkcija filma počela je još 2018. godine, a Netflix je otkupio prava nakon što je snimanje završilo 2021. godine.

No streaming servis je u međuvremenu odlučio da ipak neće distribuirati film zbog prikaza jednog lika. Prema portalu Word of Reel, Netflix je bio zabrinut da bi prikaz jednog fiktivnog hindu nacionalista mogao ugroziti rastuće tržište u Indiji, kojim vladaju desničarske stranke.

Naime, Netflix predviđa da će u nadolazećem periodu većina pretplatnika biti iz Indije.

Iako je popularni streaming servis odustao od Patelovog akcijskog trilera, film bi mogao biti veliki hit. Trailer je zasad pogledalo gotovo šest milijuna ljudi, a većina njih imala je pozitivne reakcije. Velik broj komentatora film je nazvao "indijskim Johnom Wickom".

Monkey Man dolazi u kina 5. travnja ove godine.