Stiže dugoočekivana serija nastala po kultnom stripu Neila Gaimana

Screenshot: Youtube

DUGOOČEKIVANA Netflixova serija The Sandman stiže ovo ljeto.

Netflix je odredio datum premijere za dugoočekivanu seriju temeljenu na stripovima Neila Gaimana, koja je zakazana za 5. kolovoza. Streaming div također je objavio i prvi trailer The Sandmana nakon teasera iz rujna 2021. koji je pokazao kako je Roderick Burgess (Charles Dance) zatočio Dream (Tom Sturridge).

Trailer otkriva zadivljujući pogled na zemlju snova o kojoj je riječ - nevjerojatan fantastični svijet zimzelenog drveća, snježnih planinskih vrhova i epskih dvoraca. Ali neka vrsta tame se nadvija nad njim, dok Dream saznaje da je zemlja počela propadati i on mora sve vratiti u red.

 

Netflix opisuje The Sandmana kao "bogatu mješavinu modernog mita i mračne fantazije u kojoj su suvremena fikcija, povijesna drama i legenda neprimjetno isprepleteni. Sandman prati ljude i mjesta na koja je utjecao Morpheus, Kralj snova, dok popravlja kozmičke i ljudske pogreške koje je napravio tijekom svog ogromnog postojanja."

Novi trailer također daje uvid u veći broj likova, uključujući Kirbyja Howell-Baptistea kao Smrt i Jennu Coleman kao Johannu Constantine. Osim toga, Netflix je najavio da će Mark Hamill dati glas liku Merva Pumpkinheada.

Zvjezdana postava također uključuje Gwendoline Christie, Vivienne Acheampong, Boyda Holbrooka, Mason Alexander Park, Donnu Preston, Niamh Walsh, Joely Richardson, Davida Thewlisa, Kyo Ra, Stephena Fryja, Razane Jammal, Sandru James Young i Pattona Oswalta.