Izašao trailer za petu sezonu serije koja je lani imala 21 nominaciju na Emmyjima

Screenshot: Youtube

BORBA za ženska prava nastavlja se u novom traileru za petu sezonu Sluškinjine priče.

Napeti isječak otkriva kako se June, koju glumi Elisabeth Moss, nosi s posljedicama ubojstva zapovjednika Freda Waterforda (Joseph Fiennes) iz prošle sezone i priprema se suočiti s njegovom ožalošćenom i bijesnom ženom Serenom (Yvonne Strahovski).

"Treba znati da sam to bila ja", govori June o Sereni, a trailer završava s June i njezinim suputnicima koji očito ponovno ulaze u Gilead. "Molim se za našu djecu. Neka žive život bez sve te mržnje. Dragi Bože, daj im bolje nego nama", kaže June u strastvenom govoru. 

 

Imala je 21 nominaciju za Emmy

U službenom sinopsisu stoji: "June se suočava s posljedicama ubojstva zapovjednika Waterforda dok se bori redefinirati svoj identitet i svrhu. Udovica Serena pokušava podići svoj ugled u Torontu dok se utjecaj Gileada uvlači u Kanadu. Zapovjednik Lawrence radi s Nickom i tetom Lydijom dok pokušava reformirati Gilead i ojačati. June, Luke i Moira bore se s Gileadom iz daljine dok nastavljaju svoju misiju spašavanja i ponovnog ujedinjenja s Hannah."

Nova sezona premijeru će imati 14. rujna s dvije epizode, a nakon toga će svake srijede izlaziti po jedna nova epizoda.

Sluškinjina priča bila je prošle godine veliki favorit na dodjeli nagrada Emmy. Bila je nominirana, između ostalog, za nagrade za glavnu glumicu u dramskoj seriji, najbolju dramsku seriju i sporednog glumca u dramskoj seriji. Serija je osvojila čak 21 nominaciju, no izgubila je u svim kategorijama.

Ovime je Sluškinjina priča postavila novi rekord za najviše gubitaka u jednoj sezoni. Nadmašila je Mad Mena, koji je 2012. imao 17 nominacija, a nije osvojio ni jednu nagradu.