Što ćemo ovog tjedna gledati, igrati i slušati

Foto: Press

NOVI tjedan - nove najave serija, filmova, igara i albuma. 

I ovog ponedjeljka donosimo vam selekciju onoga što ćemo ovog tjedna gledati, slušati i igrati, a na vama je da izaberete ono što vam se čini najzanimljivije. 

SERIJE

Perry Mason (druga sezona)

Datum: 6. veljače
Glume: Matthew Rhys, Shea Wingham, Eric Lange...
Servis: HBO Max

 

Oživiti TV klasik nije jednostavna misija, ali prednost je to što velik dio publike vjerojatno nije pratio originalnu seriju. Ipak, izvrsna prva sezona naišla je na pomalo podijeljena mišljenja kritičara, od kojih su mnogi pohvalili glumačku ekipu i kvalitetu produkcije, ali su bili pomalo zatečeni mračnom atmosferom koja nije evocirala onu koju je serija imala pedesetih. Ipak, ako vas je Perry Mason u izvedbi odličnog Matthewa Rhysa uspio pridobiti u prvoj sezoni, ne postoji razlog da mu se ne vratite jer ovo je izvrsna serija koja je mnogima prošla ispod radara.

History of the World, Part II (premijera)

Datum: 6. ožujka
Glume: Johnny Knoxville, Seth Rogen, Danny DeVito, Taika Waititi...
Servis: Hulu

Starija publika vjerojatno pamti klasik legendarnog Mela Brooksa, koji je još davne 1981. osvojio publiku, stekao kultni status i pompozno (ali ne sa stvarnom namjerom da bude snimljen) najavio nastavak koji se nikada nije pojavio. Točnije, nije se pojavio sve do danas, ali ovog puta ne kao film, već kao serija koja će u osam epizoda okupiti brojnu glumačku ekipu i pokazati nam ima li stari majstor komedije još uvijek ono što je potrebno da nas nasmije. 

You (nastavak četvrte sezone)

Datum: 9. ožujka
Glume: Penn Badgley, Victoria Pedretti, Ambyr Childers...
Servis: Netflix

 

You ne treba posebno najavljivati, a vjerojatno ni to da druga polovica četvrte sezone na Netflix dolazi u četvrtak. Oni koji seriju još nisu otkrili mogu se upustiti u epsko "bindžanje" da nadoknade propušteno i pripreme se za nove epizode. 

FILMOVI

Scream 6

Datum: 9. ožujka
Glume: Melissa Barrera, Courtney Cox, Jenna Ortega...

Prošlogodišnje oživljavanje franšize je na uložena 24 milijuna zaradilo 140, a to je značilo samo jednu stvar - da ubrzo dobivamo i nastavak. Taj nastavak je stigao, a ekipa preživjelih ovog puta napušta Woodsboro i traži novi početak u New Yorku. Naravno, novi počeci neće biti jednostavni. 

Luther: The Fallen Sun

Datum: 10. ožujka
Glume: Idris Elba, Cynthia Erivo, Andy Serkis
Servis: Netflix

 

Idris Elba vraća se briljantnom, ali posramljenom detektivu Johnu Lutheru, koji u ovom dvosatnom filmu bježi iz zatvora kako bi ušao u trag sadističkom serijskom ubojici koji terorizira London. 

VIDEOIGRE

Dead Cells: Return To Castlevania (DLC)

Datum: 6. ožujka
Žanr: roguelike
Platforme: PC, Xbox, PlayStation, Switch

Dead Cells je oduševio ljubitelje Roguelike igara, a od 2018. do danas prodano je više od pet milijuna primjeraka. U golemom DLC-u, koji košta 10 eura, dobivamo nove bossove, nivoe i likove. Bit će ovo veliki zalogaj za fanove. 

The Outer Worlds: Spacer's Choice Edition

Datum: 7. ožujka
Žanr: RPG
Platforme: PC, PlayStation 5, Xbox S/X

 

Ako se niste upoznali s ovim odličnim svemirskim RPG-om, pravi je trenutak da to učinite jer osim što se radi o kompletnom izdanju sa svim dodatnim sadržajima, ovog puta riječ je i o vizualnom poboljšanju za konzole nove generacije, a već ionako impresivna igra postaje još bolja. 

Before Your Eyes

Datum: 10. ožujka
Žanr: avantura
Platforme: PSVR 2

Hvaljena avantura koja je osvojila i BAFT-u stiže na Sonyjev PSVR 2, a to je još jedan u dugom nizu odličnih naslova koji se sele na ovu platformu. Nagrađivana igra doživjet će i neka poboljšanja, koja su prikupila rijetke negativne kritike na prijašnjim platformama, a na vama je da provjerite jeste li spremni proživjeti i osjetiti ovu emotivnu avanturu. 

ALBUMI

Miley Cyrus - Endless Summer Vacation

Datum: 10. ožujka
Žanr: pop

Veliki povratak Miley Cyrus najavljen je megauspješnim singlom Flowers, koji niste mogli izbjeći čak i ako ste htjeli jer mreže su bile prepune povrijeđenih žena koje su pronašle svoju novu himnu. Osim albuma na kojem je Miley okupila kremu moderne pop produkcije, stiže i posebni live nastup, koji će se istog dana pojaviti na Disney+ servisu.  

Sleaford Mods - UK Grim

Datum: 10. ožujka
Žanr: electro-punk

Notingemski elektro-punkeri globalnu su popularnost stekli tek u poznijim godinama, ali to nije otupjelo njihovu oštricu, već im je dalo novi zalet da se temama koje obrađuju pozabave na zreliji, ali nimalo blaži način. Osmi album, sudeći prema najavama i reakcijama onih koji su ga imali prilike poslušati, bit će sve ono na što smo od njih naviknuli, a to se može čuti i u najavnom singlu.