HBO-ova hit serija završava četvrtom sezonom, trailer najavio eksplozivan kraj

Screenshot: Youtube

ROYEVI se vraćaju i potvrđuju da će posljednja sezona serije Succession (Nasljeđe) biti dramatična i opaka kao i prethodne.

Objavljen je prvi trailer za četvrtu sezonu HBO-ove hit serije, za koju je kreator Jesse Armstrong prošlog tjedna otkrio da će biti njezina posljednja. Čini se da je obitelj medijskog magnata duboko u titanskoj borbi za moć nakon neuspjelog puča troje braće i sestara u finalu treće sezone, nakon što je patrijarh Logan Roy (Brian Cox) prodao dio tvrtke žilavom švedskom tehnološkom mogulu Lukasu Matssonu (Alexander Skarsgård).

Trailer za posljednjih 10 epizoda sugerira da je odgovor braće i sestara – Connora (Alan Ruck), Kendalla (Jeremy Strong), Shive (Sarah Snook) i Romana (Kieran Culkin) – partnerstvo sa suparnicom Sandi Furness (Hope Davis) i Kendallovim nekadašnjim najboljim prijateljem Stewyjem Hosseinijem (Arian Moayed), zajedno s rivalskim medijskim konglomeratom obitelji Pierce, čija je potencijalna akvizicija od Waystara formirala glavni dio priče druge sezone.

 

"Postoji obećanje u naslovu serije"

Prema službenom sinopsisu za posljednju sezonu, koja će premijerno biti prikazana 26. ožujka, mogućnost prodaje Waystar Roycoa Logana Roya Matssonu "izaziva egzistencijalnu tjeskobu i obiteljske podjele među Royevima dok predviđaju kako će njihovi životi izgledati nakon sklapanja ugovora, a slijedi borba za moć dok obitelj važe budućnost u kojoj je njihova kulturna i politička težina ozbiljno ograničena".

Jesse Armstrong otkrio je prošli tjedan da će ovo biti zadnja sezona serije i rekao za New Yorker: "Postoji obećanje u naslovu serije. Nikada nisam mislio da ovo može trajati zauvijek. Kraj mi je uvijek nekako bio prisutan u mislima. Od druge sezone pokušavam razmišljati: Je li to sljedeća, ili ona poslije, ili je to ona poslije?" Armstrong je otkrio da je scenaristima iznio potencijalne finalne opcije dok je započinjao četvrtu sezonu krajem 2021.

"Odigrali smo razne scenarije: mogli bismo napraviti nekoliko kratkih sezona ili još dvije sezone. Ili bismo mogli nastaviti godinama i pretvoriti seriju u nešto prilično drugačije i napraviti raznovrsniju, slobodniju vrstu zabavne serije, gdje bi bilo dobrih i loših tjedana. Ili bismo mogli napraviti nešto malo mišićavije i potpunije i izaći nekako snažnije. I to je definitivno uvijek bila moja preferencija", rekao je.

Prve tri sezone Successiona prikupile su 48 nominacija za Emmy i 13 osvojenih prestižnih televizijskih nagrada, uključujući dvije za najbolju dramsku seriju.