Sylvester Stallone je skoro glumio u filmu kojim se proslavio Eddie Murphy

Screenshot: Youtube/Warner Bros./ Screenshot: Youtube/Paramount

POLICAJAC s Beverly Hillsa, komedija redatelja Martina Bresta iz 1984. godine, Eddieja Murphyja pretvorio je u filmsku zvijezdu, ali uloga Axela Foleyja, karizmatičnog policajca iz Detroita, skoro je otišla Sylvesteru Stalloneu, donosi CinemaBlend. 

Prema redatelju Martinu Brestu, film je originalno zamišljen sa Stalloneom u glavnoj ulozi. Prvi scenarij za film bio je drukčiji od onoga po kojem je na kraju snimljen film. Radnja je bila nešto ozbiljnija, ali je i dalje sadržavala elemente komedije. Stalloneu je to trebala biti prva uloga u komediji, ali glumac nije bio oduševljen time pa je tražio da se scenarij napiše ispočetka. 

Stalloneova verzija scenarija je bila puno ozbiljnija i puna akcije, no to se nije svidjelo studiju koji je radio na filmu. Brest je uz Stallonea htio napraviti nešto što dotad nije bilo viđeno, dok je glumac htio raditi na akcijskoj drami. Stallone je zbog toga napustio produkciju, a odbijeni scenarij je iskoristio za film Cobra, koji je bio financijski uspješan, ali nije postao hit kao Policajac s Beverly Hillsa. 

Murphy se pridružio filmu par tjedana prije početka snimanja, ali on i Brest su odmah kliknuli. Brest je otkrio da je scenarij trebao prepravljati tijekom snimanja, ali to nije bio problem jer je Murphy bio savršen glumac za njegov film. 

"Murphyja smo uspjeli dobiti par tjedana prije početka snimanja. Eddiejev prirodni talent, tema koju sam htio prikazati i ton koji je film trebao imati, sve se savršeno poklopilo. U par tjedana smo restrukturirali cijelu radnju filma, a snimanje smo započeli s kosturom scenarija, ostatak smo pisali u hodu", izjavio je Brest. 

Brest i Murphy su na kraju uspjeli stvoriti hit, koji je započeo franšizu Policajac s Beverly Hillsa. Franšiza se trenutno sastoji od tri filma, od kojih je svaki bio financijski uspješan, iako je posljednji nastavak, onaj iz 1994. godine, prošao lošije nego prethodnici. 

Trenutno je u produkciji i četvrti nastavak franšize, nazvan Policajac s Beverly Hillsa: Axel Foley, koji će biti dostupan na Netflixu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.