Teško se probila na scenu, a sad je zvijezda Netflixove serije: Tko je Jenna Ortega?

Foto: Press

SERIJA Wednesday vrlo brzo zasjela je na prvo mjesto trendinga na Netflixu diljem svijeta. U seriji Tima Burtona glume Luis Guzman i Catherine Zeta-Jones te Christina Ricci, koja je u izvornoj obitelji Addams glumila Wednesday. No pažnju publike najviše je privukla 20-godišnja Jenna Ortega, koja u novoj seriji tumači lik Wednesday. Riječ je o nadnaravnoj komičnoj horor seriji u kojoj Jenna glumi kći obitelji Addams.

Nova serija prati upravo Wednesday Addams na akademiji Nevermore, gdje pokušava ovladati svojim psihičkim sposobnostima, spriječiti ubojiti pohod i riješiti misterij koji zadnjih 25 godina prati njene roditelje. Uz to, pokušava riješiti probleme s kojima se muče tinejdžeri njezinih godina. 

 

"Wednesday je prirodno vrlo različita od onoga što bih ja glumila u horor filmu. Igram djevojku koja otvara vrata i pita tko je ispred, a u isto vrijeme je vjerojatno već postavila zamku koja tu osobu koja dolazi čeka na terasi", opisala je svoju ulogu.

Tko je Jenna Ortega?

Rođena je 27. rujna 2002. te je visoka 155 centimetara. Jenna se glumom počela baviti kad je imala šest godina, a sada postaje sve poznatije ime u TV serijama i filmovima. Prvi veliki uspjeh doživjela je s 12 godina igrajući ulogu mlade Jane u seriji Jane the Virgin, a pojavila se i u filmovima poput Iron Man 3 i Insidious: Chapter 2. 

Mnogi Netflixovi fanovi mogli bi se sjećati Jenne po ulozi Ellie u drugoj sezoni hit serije You. Glumila je još i u Stuck in the Middle, The Babysitter: Killer Queen, The Fall Out, Scream 5 i Jurassic World: Camp Cretaceous.

Teško se probila u glumačkom svijetu

Zbog Vriska na dodjeli MTV-jevih filmskih i televizijskih nagrada, ove godine osvojila je nagradu za najstrašniju izvedbu.

Nije joj bilo lako probiti se na scenu, o čemu je i sama progovorila.

"Kao Latinoamerikanki, za mene nema baš puno uloga. Kad sam tek počela, bilo je teško. Stalno su me odbijali jer nisam izgledala onako kako su željeli. Ali moraš nastaviti gurati, a mene su sve te odbijenice dodatno motivirale. Htjela sam promijeniti gledište direktora castinga i riješiti se tog opisa, što sam i učinila", napisala je Ortega 2016. u otvorenom eseju za PopSugar.