Tom Hanks kaže da mrzi neke filmove u kojima se pojavio

Screenshot: YouTube

UNATOČ tome što je jedna od najvećih filmskih zvijezda na svijetu, Tom Hanks ne voli sve svoje projekte. Dvostruki dobitnik Oscara rekao je da je neki od njegovih uspješnih filmova jednostavno nisu ispali onakvi kakvima se nadao.

"Ok, priznajmo da smo svi gledali neke filmove koje mrzimo. Glumio sam u nekim filmovima koje mrzim. Gledali ste neke od mojih filmova i mrzite ih", izjavio je u intervjuu za The New Yorker.

66-godišnjak je objasnio da postoji pet faza kroz koje glumci prolaze prije nego što dođe do realizacije filma. Riječ je o dobivanju uloge, gledanju filma, slušanju povratnih informacija i čitanju recenzija, te kasnijem praćenju brojeva koje film ostvari na blagajnama. Kao primjer je uzeo filmove It’s a Wonderful Life i That Thing You Do! iz 1996., koji je napisao i režirao.

"Ta dva filma nisu bila uspješna u vrijeme prikazivanja, ali kasnije su zaslužili status kultnih klasika", dodao je.

Koje svoje filmove mrzi, odbio je otkriti, baš kao što nije htio reći koja svoja četiri svoja filma smatra prilično dobrima.

Hanks se na filmu prvi put pojavio 1980-ih, kada je dobio uloge u filmovima Splash!, The Burbs i Big, koji mu je donio i nominaciju za Oscara. Ali život mu se zauvijek promijenio 1994., kada je osvojio Oscara za film Philadelphia. Sljedeće godine uzeo je još jednog Oscara, za ulogu u Forrestu Gumpu. U kasnijim godinama bio je nominiran još tri puta.

Ostale glumčeve značajne zasluge uključuju dva filma Priča o igračkama, zatim naslove Imaš poštu, Uhvati me ako možeš, Zelena milja, Spašavanje vojnika Ryana, Izgnanik, Put u propast i Elvis.