Tom Hanks obožava ovaj moderni znanstvenofantastični film

Foto: EPA

TIJEKOM svoje bogate karijere, Tom Hanks je ostvario izniman uspjeh u brojnim dramskim, komičnim i povijesnim filmovima te zaradio pohvale kritičara i posebno mjesto u srcima filmofila. Međutim, jedan žanr s kojima nije bio osobito povezan je znanstvena fantastika.

Ako isključimo The Circle, za koji se tvrdi da je više tehnološki orijentiran triler zavjere, onda se Hanks pojavio samo u tri filma koja spadaju u spomenuti žanr. 2012. glumio je u filmu Cloud Atlas Davida Mitchella, a devet godina kasnije u Finchu, u kojem stvori robota koji će mu pomoći da preživi apokalipsu. Nedavno je imao i ulogu u novom filmu Wesa Andersona Asteroid City.

Hanks je nedavno upitan koji mu je najdraži film u kojem on sam nije glumio. I mnogi su se iznenadili kada je izrazio svoje divljenje prema Looperu, znanstvenofantastičnom trileru redatelja Riana Johnsona.

Looper je izašao 2012. i besprijekorno isprepliće elemente putovanja kroz vrijeme, kriminala i distopijske fikcije u zadivljujuću priču. Film uvodi publiku u sumornu budućnost u kojoj je putovanje kroz vrijeme strogo zabranjeno i pod kontrolom je isključivo kriminalnih organizacija, koje tu tehnologiju koriste za izvršavanje ubojstava. Glavni lik imena Joe, kojeg tumači Joseph Gordon-Levitt, zadužen je za eliminiranje meta poslanih u prošlost. Međutim, kada se ispostavi da je Joeova sljedeća meta upravo on sam iz budućnosti, stvari krenu nizbrdo.

U filmu glume i Bruce Willis i Emily Blunt, a na IMDB-u ima ocjenu 7.4 od 10. Kritičari Rotten Tomatoesa dali su mu 93%, a publika 82%.