Trailer za novog Gospodara prstenova u jednom danu pogledan više od 4 mil. puta

Screenshot: Youtube

WARNER Bros. objavio je prvi trailer za animirani prednastavak The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim. Anime je režirao Kenji Kamiyama, a radnja se odvija više od sto godina prije epskih događaja iz Prstenove družine.

Kako prenosi Variety, protagonist filma je Helm Hammerhand, kojemu je glas dao legendarni Brian Cox. Od glumačke postave iz originalne igrane trilogije, u animeu će glas Eowyn dati Miranda Otto, koja ju je glumila u filmovima. 

U službenom sinopsisu animea stoji: Radnja je smještena 183 godine prije radnje iz Gospodara prstenova i govori o sudbini kuće Helma Hammerhanda, legendarnog kralja Rohana. Iznenadni napad Wulfa, pametnog i nemilosrdnog lorda Dunlendinga, koji traži osvetu za smrt svoga oca, prisiljava Helma i njegov narod da se odvažno suprotstave na posljednjem otporu u drevnom uporištu Hornburgu - moćnoj tvrđavi koja će kasnije postati poznata kao Helmova klisura. Našavši se u sve očajnijoj situaciji, Hera, Helmova kći, mora prikupiti volju da predvodi otpor protiv smrtonosnog neprijatelja koji ih namjerava potpuno uništiti.

Scenarij su Tolkienovim djelima adaptirali Jeffrey Addiss, Will Matthews i Phoebe Gittins. Od ostalih glumaca, u animeu će glasove dati i Shaun Dooley, Luke Pasqualino, Gaia Wise, Lorraine Ashbourne, Janine Duvitski, Benjamin Wainwright i druge zvijezde.

Fanovi imaju jednu primjedbu nakon gledanja trailera

Brojni obožavatelji Tolkiena i Gospodara prstenova odmah su nakon objave išli pogledati trailer koji je samo u jednom danu pogledan više od četiri milijuna puta. Ipak, reakcije obožavatelja podijeljene su, a mnogi od njih imali su isti komentar nakon gledanja. 

"Mislio sam da je ovo priča o Helmu Hammerhandu, a ne njegovoj kćeri", "Ako je suditi po traileru, Helm je sporedan lik u vlastitoj priči", "Čini mi se dobro, ali nadam se da nećemo zapravo gledati priču o Heri, ona se u knjizi spominje u valjda jednoj rečenici", "Naravno da mi se sviđa trailer, ipak je to svijet Gospodara prstenova, ali kao da nešto nedostaje", neki su od komentara gledatelja.

Film bi se u kinima trebao prikazati u prosincu ove godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.