Tri sjajna znanstveno-fantastična filma na Netflixu za koje su rijetki čuli

Screenshot: Youtube

Znanstveno-fantastičnih filmova danas ima toliko da ih je gotovo nemoguće pratiti. Bilo da se radi o velikim franšizama ili nezavisnim filmovima, svatko tko voli takav žanr može pronaći nešto za sebe. Neki filmovi prolaze ispod radara pa smo odlučili izdvojiti baš takva tri naslova koje smo pronašli na Netflixu.

Love and Monsters

Ova postapokaliptična avantura stigla je na streaming servis bez ikakve najave i pompe.

Radnja prati Joela Dawsona (Dylan O’Brien) koji, sedam godina nakon Monsterpocalypsea, s ostatkom čovječanstva živi pod zemljom jer su divovska stvorenja preuzela kontrolu nad Zemljom. Nakon ponovnog povezivanja putem radija sa svojom srednjoškolskom djevojkom Aimee (Jessica Henwick), Joel odluči izaći i krenuti prema Aimee, usprkos svim opasnim čudovištima koja mu stoje na putu.

Unatoč gotovo nepoznatoj glumačkoj postavi, film se isplati pogledati ako nemate fobiju od ogromnih jezivih kukaca.

Spectral

Spectral je stigao na Netflix davne 2016. godine i danas je zaboravljen, a to ne bi trebao biti. Riječ je o europskom filmu koji inspiraciju crpi iz japanske mange.

Građanski nemiri u Moldaviji doveli su do sukoba američkih snaga s pobunjenicima. Radnja prati znanstvenika koji kreće u opasnu misiju s postrojbom elitne specijalne jedinice u ratom pogođeni grad, gdje misteriozni fantomski agresor izaziva brojne neobjašnjive smrti civila.

 

Ovaj solidan akcijski znanstveno-fantastični film neki opisuju kao nadnaravnu verziju filma Black Hawk Down. Ako niste, pogledajte ga.

Ad Astra

Za kraj smo ostavili film u kojem Brad Pitt glumi astronauta Roya McBridea koji mora otputovati do ruba svemira kako bi spriječio svog oca Clifforda (Tommy Lee Jones) u poticanju katastrofalnog kraja za Zemlju.

 

Osim znanstvenom fantastikom, film se bavi odnosom očeva i sinova, napuštenosti, samoće, tuge i gubitka. Ad Astra je dokaz da dobro napisana znanstvena fantastika može biti puno više od pukih svemirskih brodova i vanzemaljaca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.