Tvorac Obitelji Soprano otkrio koje su mu epizode najdraže

Screenshot: YouTube

JEDNA od najboljih serija ikada, prema mnogima i najbolja, Obitelj Soprano kroz šest sezona je gledateljima dostavila vrhunsku priču i odlične izvedbe glumaca.

Za njen nastanak zaslužan je David Chase koji je iz sezone u sezonu na inovativan način prikazao život Tonyja Soprana i njegove obitelji. Serija je trajala od 1999. do 2007. godine i broji 86 epizoda. Osvojila je preko 120 nagrada, od čega 21 Primetime Emmy.

Teško je izdvojiti najbolje epizode jer serija ostavlja dojam da je svaka sljedeća bolja od prethodne. U razgovoru s The Huffington Postom, Chase se osvrnuo na epizode i istaknuo najbolje.

Tri njemu najdraže epizode su iz šeste sezone i više se baziraju na maestralnoj glumi Jamesa Gandolfinija. Chase je svakom sljedećom epizodom htio biti inovativniji i stalno je tražio kako bi mogao napraviti nešto što još dotad nisu primijenili u seriji.

Dvije od tri epizode bave se istraživanjem Tonyjevog lika, kad on biva u komi. Riječ je o drugoj i trećoj epizodi šeste sezone, naziva Join The Club i Mayham. Tim je epizodama Chase htio ispitati je li moguće odvojiti kvalitetu epizode od fokusa na samu izvedbu glavnog lika.

"Ljudi ih nazivaju velikim sekvencama snova. Kako smo snimali epizode, tako sam sve više ulazio u kreativne rizike", rekao je Chase.

Kao treću najdražu epizodu izdvojio je 18. iz šeste sezone, naziva Kennedy and Heidi. U toj epizodi Tony odlazi u Las Vegas nakon tragedije koja ga je zadesila.

"Ta je bila spektakularna. Gandolfini je bio nevjerojatan", prokomentirao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.