Tvorac serije Dahmer o romantiziranju ubojice: Prikazali smo ga kao ljudsko biće

Screenshot: Netflix

JEDAN od kreatora Netflixove serije Monster: The Jeffrey Dahmer Story, Ian Brennan, odgovorio je na kritike da su romantizirali ubojicu i njegove zločine.

"Mislim da smo ga prikazali kao ljudsko biće. On je 'monstruozno human' i 'monstruozno monstruozan' i to je ono o čemu smo htjeli snimati seriju. Trudili smo se da scene budu što objektivnije. Uspješno smo uradili domaću zadaću", izjavio je Brennan, prenosi Page Six.

Dahmer je ubio 17 mladića i dječaka u periodu od 1978. do 1991. godine. Prakticirao je kanibalizam i nekrofiliju, a čuvao je i dijelove tijela nakon zločina. Ubijen je u zatvoru 1994. godine. Serija je objavljena 21. rujna i postala je druga na listi najpopularnijih Netflixovih serija svih vremena.

 

Nije očekivao toliki uspjeh

Brennan je naveo da je iznenađen uspjehom serije.

"Još uvijek nisam siguran u čemu je tajna uspjeha. Zanimljivo je kada ljudi ovako dobro prihvate serije o stravičnim zločinima. Mislim da se na ovaj način gledatelji suočavaju sa zastrašujućim stvarima koje postoje u dubini svakog bića", zaključio je.

Nedavno je Shirley Hughes, majka jedna Dahmerove žrtve, reagirala na Netflixovu hit seriju.

"Ne razumijem kako mogu to učiniti. Ne razumijem kako mogu koristiti naša imena i objavljivati ovakve stvari", rekla je Shirley. Dodala je da joj je teško pričati o ubojstvu svog sina Tonyja za koje je saznala nakon što su istražitelji identificirali njegovu lubanju u Dahmerovu stanu.