Volite gledati true crime dokumentarce? Evo što se na Netflixu nudi u 2023.

Foto: Netflix

LJUDI diljem svijeta fascinirani su pričama o stvarnim zločinima, bilo da se radi o ispovijestima ubojica, životima prevaranata ili pak bizarnim političkim skandalima koji su sablaznili javnosti. U nastavku donosimo popis true crime naslova koji stižu ili su već stigli na Netflix u 2023.

Madoff: The Monster of Wall Street

Netflixova nova četverodijelna serija, Madoff: Čudovište s Wall Streeta, u režiji Joea Beringera, sadrži intervjue sa žrtvama, zviždačima, istražiteljima i ostalima koji su usko povezani sa slučajem Bernieja Madoffa, čovjeka koji je zaradio pomalo jeziv nadimak Čudovište s Wall Streeta. Dokumentarna serija na Netflix je stigla 4. siječnja.

 

The Hatchet Wielding Hitchhiker

Caleb Lawrence McGillvary, poznat kao Kai, postao je slavan preko noći kada je dao intervju 2013. za lokalnu TV postaju u Fresnu u Kaliforniji. McGillvarya su nazivali herojem jer je spasio ženu vitlajući sjekirom na njezinog napadača, zato su ga i zvali stoper sa sjekirom. Međutim, tri mjeseca kasnije optužen je za ubojstvo. Dokumentarac je stigao na Netflix 11. siječnja.

All American Nightmare (prva sezona)

Fanovi se sjećaju Felicity Morris po Netflixovom The Tinder Swindleru, koji je objavljen u veljači 2022. i brzo je postao viralan. Zahvaljujući uspjehu dokumentarca, Netflix je dao zeleno svjetlo za potpuno novi projekt redateljice.

Nema mnogo detalja o tome što će novi dokumentarni serijali sadržavati, ali naslov sugerira istraživanje kontroverznih tema koje su vezane za američke sportaše. Serija od tri epizode izlazi krajem 2023.

Tokyo Crime Squad: The Lucie Blackman Case

Lucie Blackman bila je britanska državljanka koja je radila kao hostesa u baru u Tokiju, u Japanu, prije nego što je misteriozno nestala u srpnju 2000. Zahvaljujući naporima njezine obitelji i intenzivnom medijskom izvještavanju, pronađen je Jojo Obara, čovjek koji je oteo, seksualno napastovao i ubio njihovu kćer.

Međutim, unatoč Obarinom uhićenju koje je policiju dovelo do goleme količine dokaza o njegovim šokantnim zločinima, pravosudni sustav Japana gotovo je iznevjerio Blackman i stotine žrtava Obarinih zločina. Dokumentarac treba izaći ove godine.

Popis svih filmova i serija koji su stigli ili stižu na Netflix u siječnju 2023. možete pogledati ovdje.