Willem Dafoe otkrio je koja su mu četiri najdraža filma

Foto: EPA

Willem Dafoe jedan je od glavnih glumaca nadolazećeg filma Uboga stvorenja. Riječ je o projektu utemeljenom na romanu Alasdaira Graya iz 1992. godine.

Dafoe u filmu glumi ludog znanstvenika Godwina Baxtera, koji oživljava mrtvu djevojku Bellu (Emma Stone) zamijenivši njen mozak mozgom djeteta. Uboga stvorenja u hrvatska kina stižu 18. siječnja 2024. godine. Glumac trenutno radi na promociji filma, a za poznatu stranicu Letterboxd izdvojio je svoja četiri najdraža filma.

Demonska žena (1964.)

Radnja je smještena u 14. stoljeće u Japanu tijekom građanskog rata. Dvije žene preživljavaju to razdoblje tako što ubijaju zalutale ratnike i prodaju njihove stvari. Jedna ima aferu sa susjedom, dok druga upoznaje misterioznog ratnika čiju masku želi iskoristiti.

Lice (1958.)

U ovom filmu priča prati putujućeg mađioničara koji svojim predstavama budi skepticizam u stanovnicima manjeg mjesta. Njega i njegove asistente ubrzo pritvore švedske vlasti tijekom 19. stoljeća.

Barry Lyndon (1975.)

Priča prati Barryja, koji se prijavljuje u britansku vojsku tijekom 18. stoljeća. Nakon što je sudjelovao u Sedmogodišnjem ratu, Barry napušta vojsku i nedugo zatim postaje dio pruske vojske. Mladi irski vojnik ubrzo osvaja srce bogate žene, s kojom se vjenča i uzme njezino prezime.

Uboga stvorenja (2023.)

 

Mlada djevojka Bella biva oživljena nakon svoje smrti. Sada ponovno mora naučiti kako živjeti i raditi jednostavne stvari, poput hodanja, trčanja i pričanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.