Za ovaj psihološki triler ljudi kažu da je bolji od Breaking Bada

Screenshot: Youtube

PSIHOLOŠKI triler s gotovo savršenom ocjenom na Rotten Tomatoesu neki opisuju kao seriju koja je "bolja od Breaking Bada". Riječ je o seriji Mr. Robot, koja se prikazivala tijekom četiri sezone, između 2015. i 2019.

Radnja je fokusirana na mladog inženjera za računalnu sigurnost, Elliota Aldersona, koji noći provodi kao haker osvetnik. Elliot upoznaje tajanstvenog anarhista poznatog kao Mr. Robot, koji ga želi uključiti u svoju ekipu hakera zvanu fsociety.

Elliot, koji je društveno neprilagođen i tjeskoban, s ljudima se povezuje tako da ih hakira. Zainteresiran je za ponudu Mr. Robota, ali nije siguran želi li biti dio grupe. Mr. Robot pokušava nagovoriti Elliota da sudjeluje u njihovoj misiji uništavanja korporacije koju bi Elliot trebao štititi. No, sukobljen s vlastitim stavovima, Elliot se pokušava oduprijeti prilici da uništi multinacionalne direktore koji vode svijet.

 

Mr. Robot je djelo Sama Esmaila, redatelja nedavno objavljenog Netflixova apokaliptičnog trilera Leave the World Behind. Glumačku postavu čine Rami Malek, Christian Slater, BD Wong, Bobby Cannavale, Carly Chaikin, Grace Gummer i Portia Doubleday.

Iako nikad nije postala fenomen kao Breaking Bad i Game of Thrones, serija je osvojila publiku i kritičare te zaradila nominacije za nekoliko nagrada, uključujući i tri nominacije za Zlatni globus (najbolja serija, najbolji glumac Rami Malek i najbolji sporedni glumac Christian Slater).

"Mislim da je Mr. Robot najbolja serija ikad", "Ponovo je gledam i stvarno je remek-djelo od prve do zadnje sekunde", "Majstorski izvedena serija", neki su od komentara publike koja je seriju ocijenila s 93% na Rotten Tomatoesu. Kritičari su joj dali 94%.