Zvijezda Krune progovorila o neugodnom iskustvu sa seta svoje prve serije

Foto: EPA

CLAIRE Foy, britanska glumica koja se proslavila ulogom Elizabete II. u Netflixovoj seriji Kruna (The Crown), progovorila je o neugodnom iskustvu sa seta svoje prve televizijske serije, prenosi Variety.

Prva serija u kojoj se Foy pojavila bila je britanska dramedija Being Human, koja je pratila duha, vampira i vukodlaka koji su se pokušavali prilagoditi životu među običnim ljudima. Foy je glumila u pilot epizodi serije, no na setu je imala problema s redateljem koji je bio neljubazan prema njoj.

"Prvi posao koji sam dobila na televiziji bio je Being Human. Pilot epizoda u kojoj su glumili Russell Tovey i Andrea Riseborough. Nisam znala što radim i redatelj se počeo derati na mene", prisjetila se Foy. "Trebalo mi je puno vremena da shvatim kako je jako bezobrazno ponašati se tako prema 23-godišnjoj osobi kojoj je to prvi posao u životu."

Glumica je u podcastu Happy Sad Confused objasnila da je redatelj vikao na nju pred svima umjesto da joj pomogne i pokaže što treba raditi.

"Ponekad redatelji koji nisu dobri imaju potrebu biti nasilnici prema nekome sa seta, a ja sam bila ta osoba", rekla je Foy.

Posljednji film u kojem se Foy pojavila bio je All of Us Strangers, u režiji Andrewa Haigha. Glumica je pokupila pohvale za svoju izvedbu, a mnogi vjeruju da bi mogla dobiti nominaciju za Oscara u kategoriji najbolje sporedne glumice.