99 posto njene prehrane čine biljke: Evo kako izgleda jelovnik Kelly Ripe

Foto: Instagram

49-GODIŠNJA glumica Kelly Ripa oduševljava fanove svojim izgledom. Puna je energije, a mnogi se pitaju odakle je crpi na pragu pola stoljeća, i to uz sve poslovne i obiteljske obveze.

Ona tvrdi da je tajna u prehrani. Od 2015. slijedi alkalnu dijetu koju joj je preporučio nutricionist Daryl Gioffre. Ta prehrana uključuje samo namirnice poput povrća, zdravih masti, cjelovitih žitarica i voće s malim udjelom šećera. 

“Tako se hranim godinama i zbilja se dobro osjećam pa ne namjeravam prestati”, kaže Ripa. 

99 posto njene prehrane sastoji se od namirnica biljnog porijekla. 

“Ponekad pojede nešto životinjskog porijekla, ali onda bira samo ono što je najbolje kvalitete”, rekao je Gioffre. 

Prije nekoliko godina u potpunosti je prestala konzumirati alkohol i uvijek si osigurava dovoljnu količinu proteina i vlakana. 

“Fan je i povremenog posta koji je sve popularniji. No nije poanta jesti manje, nego rjeđe. Kalorije se ne broje kada je riječ o zdravoj hrani visokih nutritivnih vrijednosti. Jedite koliko god možete da biste se osjećali sito, to radi i Kelly”, pojašnjava Gioffre.

Uz to, Ripa si nikad ne uskraćuje ono što želi jer je umjerena.

Dan počinje šalicom kave. S obzirom na to da slijedi povremeni post, doručak preskače. Ipak, ponekad s obitelji pojede palačinke ili čokoladni chia puding. Opcija je i avokado uz maslinovo ulje, sol, papar i kumin. 

Za ručak jede salate, juhe ili stir fry. Omiljena salata joj je ona od kelja, žute i crvene paprike i avokada začinjena limunovim sokom i maslinovim uljem. 

Prije i poslije treninga okreće se proteinskim shakeovima, a za užinu bira energetske pločice koje priprema sama. Sastoje se od bademovog maslaca, chia sjemenki, datulja, kakaa, cimeta i vanilije. Ponekad poseže i za maslacem od kikirikija. 

Večera je slična ručku. 

“Povrće čini većinu njenog tanjura. Ako i pojede nešto poput lososa, to je u manjoj količini”, otkrio je Gioffre.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.