Ako niste sigurni što biste jeli prije treninga, isprobajte neku od ovih pet opcija

Foto: Unsplash

KONZUMIRANJE hrane prije treninga odličan je način kako možete osigurati da imate dovoljno energije za pravilno odrađivanje treninga. Jedenje određenih namirnica i vrsta obroka može vam pomoći da vježbate duže ili da imate snage za vježbe jačeg intenziteta. Ako niste sigurni koje biste namirnice odabrali za konzumiranje prije treninga, u nastavku izdvajamo nekoliko opcija. 

Koje vrste obroka možete jesti prije treninga?

Postoji nekoliko mogućih opcija koje možete jesti ako želite osigurati da imate još više energije prije treninga, a neke od najpopularnijih su banane, zobena kaša, voćni smoothieji, orašasti plodovi i sjemenke te grčki jogurt. 

Banane su odličan izbor jer su bogate ugljikohidratima i kalijem, te se lako probavljaju i mogu vam dati potrebnu energiju. Također, ovo mnogima omiljeno voće sadrži i prirodne šećere koji su važni za održivu energiju tijekom vježbanja, prenosi Health Shots.

Na popisu se nalazi i zobena kaša koja može pomoći s ravnomjernim oslobađanjem energije tijekom treninga. Zobena kaša sadrži i vlakna koja pomažu u održavanju stabilne razine šećera u krvi te pomažu s duljim osjećajem sitosti. 

Također, možete si napraviti i ukusan voćni smoothie. Pomiješajte voće poput bobičastog voća, manga ili ananasa s grčkim jogurtom ili proteinom sirutke u prahu, prenosi Health Shots. Konzumiranje smoothieja tijelu će osigurati ugljikohidrate, bjelančevine i tekućinu koji će podržati oporavak mišića i dati energiju. 

Jedna od zdravijih opcija koje možete konzumirati, a koje, kao ni banane, ne zahtijevaju pripremu, su orašasti plodovi i sjemenke. Mješavina orašastih plodova, sjemenki i suhog voća pruža kombinaciju zdravih masti, proteina i ugljikohidrata. Kada odabirete koje ćete namirnice jesti, odaberite one bez dodanih šećera ili pretjerane soli. 

Posljednja opcija koju možete isprobati je grčki jogurt. S visokim udjelom bjelančevina i niskim udjelom masti, grčki jogurt pruža dobru ravnotežu hranjivih tvari, što podiže razinu energije. Možete ga jesti samog ili u kombinaciji s bilo kojom drugom navedenom namirnicom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.