Nutricionistica: Želite izgubiti nekoliko kilograma? Prije jela pijte jedan napitak

Foto: Shutterstock

Jabučni ocat popularan je prirodni lijek, poznat po brojnim zdravstvenim dobrobitima, osobito za mršavljenje. Uključivanje jabučnog octa u prehranu može biti učinkovit način za podršku ciljevima mršavljenja, tvrde stručnjaci. Neka istraživanja pokazuju da ispijanje male količine jabučnog octa prije jela može pomoći u suzbijanju apetita, smanjenju unosa kalorija i poboljšanju probave.

Dijetetičarka i nutricionistica Catherine Gervacio pobliže je objasnila kako jabučni ocat može pomoći pri gubitku masnoće i mršavljenju.

"Postoji mnogo načina na koje jabučni ocat pomaže kod mršavljenja. Jedan je da usporava pražnjenje želuca, što može dovesti do osjećaja sitosti i smanjenog apetita. Drugi je zbog sadržaja octene kiseline koja može povećati razgradnju masti i povećati metabolizam", rekla je za SheFinds.

Iako jabučni ocat nudi brojne zdravstvene prednosti, možda nije prikladan za svakoga

Što se tiče preporučene doze, važno je piti umjereno, ali također je ključno konzultirati se s liječnikom, posebno za one koji imaju probleme s crijevima.

"Općenito, može se uzimati doza od 15 do 30 mililitara jabučnog octa dnevno te ga piti 10-15 minuta prije obroka za suzbijanje apetita i gubitak težine. Predlažem da počnete s malom dozom od 15 mililitara i postupno je povećavate prema potrebi i toleranciji. Za one sa zdravstvenim problemima povezanim s crijevima, preporučujem posjet liječniku prije konzumiranja jabučnog octa", dodaje dijetetičarka.

Dakle, iako jabučni ocat nudi brojne zdravstvene prednosti, možda nije prikladan za svakoga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.