Kanadski znanstvenici otkrili koja hrana povećava potenciju kod muškaraca

Foto: EPA

Skupina kanadskih znanstvenika došla je do zaključka da polifenoli najaktivnije stimuliraju proizvodnju testosterona. Prema tome, proizvodi zasićeni ovim tvarima najbrže povećavaju razinu muškog hormona u krvi.

Testosteron je hormon koji utječe na mnogo različitih funkcija u tijelu. Prvenstveno doprinosi razvoju libida, koštane mase, raspodjeli masti i proizvodnji crvenih krvnih stanica. Također utječe na mišićnu masu i snagu.

Kako prenosi Daily Mail, znanstvenici su sastavili svojevrsnu top listu namirnica koje obiluju polifenolima. Na popisu se nalaze zeleni čaj, grožđe, celer, jabuke, grah i grejp. Ovi proizvodi su bogati flavonoidima koji aktiviraju gene odgovorne za proizvodnju testosterona. Zanimljivo je da se ne spominju meso i drugi proizvodi koje su mnogi nutricionisti dugo nazivali glavnim izvorom testosterona.

Simptomi niske razine testosterona uključuju erektilnu disfunkciju, neplodnost, ginekomastiju, smanjen rast dlačica, smanjenu mišićnu masu i gubitak gustoće kostiju. Osim prehrane, razinu testosterona moguće je povećati i pravilnim spavanjem (sedam do devet sati), izbjegavanjem stresa i dizanjem utega.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.