Onkolog upozorava na simptome raka koje ne smijemo zanemariti

Foto: Shutterstock

Lako je pomisliti da je vruće vrijeme uzrok lošeg osjećaja. Iako će mnogi od nas i dalje biti zarobljeni u uredima, ipak ćemo osjetiti vrućinu.

Osim toga, iako bismo zbog povišene temperature mogli odbaciti neke stvari kao nešto normalno, postoji šansa da bi to zapravo moglo značiti nešto strašno za naše zdravlje, upozorio je onkolog dr. Tim Tiutan.

Dr. Tiutan ima više od 120 tisuća pratitelja na TikToku i redovito dijeli zdravstveni sadržaj. U nedavnom videu upozorio je da neki ljudi možda nisu svjesni kako neki "uobičajeni znakovi" potencijalno mogu ukazivati na rak.

"Iako se rak može manifestirati na različite načine, uključujući i bez ikakvih simptoma, ovo su neki od uobičajenih znakova", rekao je u videu.

Simptomi koje je naveo su:

  • nenamjeran gubitak težine
  • Stalni osjećaj umora unatoč spavanju i odmoru
  • kronično noćno znojenje i groznica
  • kvržice na prsima ili vratu
  • rektalno krvarenje koje nije posljedica uobičajenih problema poput hemoroida.
@doctortim.md How do you know if you have cancer? These are some common signs and symptoms. Tap follow to join the fight against cancer! #oncology #cancer #cancersucks #healthyliving #medical #learning ♬ original sound - Dr. Tim Tiutan

Iako su ovo uobičajeni simptomi raka, dr. Tiutan zaključuje: "Mnoge bolesti mogu se također pojaviti s ovim simptomima. U slučaju nejasnoća, važno je posavjetovati se s liječnikom kako biste obavili preglede ako je potrebno."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.