Bodybuilder koji je iznenada preminuo s 30 godina patio je od bolesti mišića

SMRT bodybuildera i fitness influencera Joa Lindnera šokirala je svijet. Njemački sportaš, na internetu poznatiji kao Joesthetics, umro je 30. lipnja, u dobi od 30 godina. Iako uzrok njegove smrti još nije službeno potvrđen, njegova djevojka Nicha, poznatija kao Imma Peaches, sugerirala je da je patio od aneurizme.

"Prije tri dana se žalio da ga boli vrat… Zapravo ni ne shvaćamo koliko je stanje možda ozbiljno dok ne bude prekasno", napisala je na Instagramu.

Prije smrti Lindner je potvrdio da je patio od bolesti mišića. U lipanjskom intervjuu za podcast RAWTALK Jo je izrazio zabrinutost zbog svog stanja.

"Srce je također mišić, to mi je najveća briga. Pitam se što ako dobijem tako jak grč da on zahvati i moje srce? Bojim se i zato se klonim bodybuilding natjecanja", rekao je.

Prema National Center for Advancing Translational Sciences, riječ je o rijetkom stanju koje mišiće čini neobično osjetljivima na pokrete ili pritiske.

"Simptomi stanja obično počinju tijekom kasnog djetinjstva ili adolescencije, iako to može uvelike varirati. Karakteristični znakovi su povećana osjetljivost mišića, zatezanje i grčenje mišića", navode liječnici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.