Bodybuilder podijelio pet zlatnih pravila za izgradnju mišićne mase

Foto: Unsplash

AKO vam je teško zadržati motivaciju za izgradnju mišićne mase ili uopće ne znate odakle početi, možda biste trebali poslušati savjete bodybuildera Joea Delaneya. On je nedavno podijelio svojih pet zlatnih pravila koja će vam pomoći da ostvarite željeni cilj.

"Cijeli moj pristup usredotočuje se na ideju da možete postići 90 do 95 posto napretka fokusiranjem na osnove i osiguravanjem da ih radite dobro i dosljedno", rekao je u videu koji je objavio na YouTubeu pa nabrojao pet stvari koje smatra najvažnijima za uspjeh.

Održavanje kalorijskog suficita

"Prvo i najvažnije je kalorijski suficit. Ne možete napraviti nešto ni iz čega. Potrebno vam je više kalorija u odnosu na ono što sagorite kako biste omogućili da se pokrene proces izgradnje mišića", pojasnio je.

Dovoljna učestalost i intenzitet

"Učestalost se odnosi na to koliko treniramo određenu mišićnu skupinu, a intenzitet se odnosi za opisivanje težine u odnosu na vaš maksimum. Ako je serija previše laka i možete je dovršiti bez puno muke, vaše tijelo se prilagodilo i trebate povećati intenzitet vježbi", dodao je.

Adekvatan san i oporavak

"Nedostatak sna može utjecati na izgradnju mišićne mase na više načina. Prvo, škodi vašoj izvedbi, a utječe i na razinu hormona", tvrdi Delaney.

Dosljednost

Ako radite sve što bodybuilder opisuje, ali samo tjedan dana, nećete daleko stići.

"Vaše tijelo će se prilagoditi zahtjevima koje stavite pred njega. Morate ga stalno izazivati i biti dosljedni u svojim treninzima", govori.

Progresivno preopterećenje

Na kraju, kako vaša snaga i kondicija napreduju, morate povećavati ukupnu težinu koju dižete. Kako ponavljate pokrete iz tjedna u tjedan, vaša pokretljivost će se povećavati, a time ćete moći napraviti širi, duži ili veći opseg kretanja.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.