NAKON 55 sretnih godina sa svojim suprugom Carlom Deanom, Dolly Parton zasigurno zna puno o ljubavi i uspješnom braku. Često se kaže da ljubav ide kroz želudac, a ona smatra da postoji jedno jelo koje svi trebaju znati pripremiti u braku.
"Ne možete pogriješiti s prženom piletinom", rekla je Parton. "Mislim da bi svatko trebao znati napraviti dobru prženu piletinu. Bez obzira na to odakle ljudi dolaze, vole to jelo. Dakle, morate napraviti dobru prženu piletinu!"
Parton je rekla da svoju prženu piletinu često spaja s pire krumpirom i salatom od kupusa. Ova legenda country glazbe ima nekoliko savjeta.
"Provjeri je li ti smjesa za prženje dobra", rekla je. "I malo brašna, malo papra i soli - ja sam stavila još malo papra na svoju. Onda je samo potopiš u ulje ili mast, s čime god pržiš."
Kad Parton ne priprema prženu piletinu za Carla, ona ga počasti svinjskim kotletima sa zelenim graškom i pire krumpirom ili piletinom i okruglicama, što je njezin specijalitet.
"Mnogi ljudi vole moju piletinu i okruglice", rekla je. "Prilično sam poznata po tome. Carl voli moju kuhinju. Ali on, kao i ostali, posebno voli piletinu i okruglice."
Parton također voli pripremati klasični južnjački doručak svakog vikenda, a ima i poseban trik kako da svoju kajganu učini savršeno pahuljastom. "Netko mi je ovo jednom rekao i funkcionira", rekla je Parton. "Kada razbijete jaja u zdjelu, stavite nekoliko kapi ledene vode ako ćete raditi kajganu i to je čini pahuljastom."