Dva ozbiljna simptoma zbog kojih bismo odmah trebali posjetiti kardiologa

Foto: Shutterstock

MNOGI ljudi strahuju od posjeta liječniku, a još više kada je u pitanju kardiolog. Međutim, stručnjaci kažu da upravo pravovremena dijagnoza u većoj mjeri pomaže u očuvanju srca od mogućih dodatnih oštećenja. Stoga liječnici pozivaju da jednom ili dvaput godišnje prevencije radi odemo na pregled kardiologu, a isto tako i da obratimo pozornost na određene simptome koji su često pokazatelj da nešto nije u redu sa zdravljem našeg srca ili krvožilnog sustava.

Kratkoća daha

Kako donosi Times of India, kratkoća daha jedan je od simptoma koji bi mogli ukazivati na probleme sa zdravljem srca. Liječnici stoga upozoravaju da u tom slučaju ni slučajno ne bismo smjeli odgađati posjet kardiologu. Problemi s disanjem povezani sa zdravljem srcem često su potaknuti slabijim fizičkim aktivnostima, poput obavljanja kućanskih poslova ili penjanja stepenicama.

Bolovi u prsima

Neugoda, pritisak ili bilo kakvi drugi bolovi u prsima još su jedan simptom koji ukazuje na to da bismo mogli imati problema sa zdravljem srca. Liječnici upozoravaju kako nikada ne bismo smjeli ignorirati osjećaj pritiska ili bolova u prsima, naročito ako se javljaju često ili dulje vrijeme ne prolaze.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.