Dvije najbolje vježbe za skidanje kilograma, prema osobnom treneru

Foto: Pexels

Mršavljenje ne mora podrazumijevati svakodnevni odlazak u teretanu. S pravim vježbama kod kuće možemo sagorjeti kalorije, izgraditi mišiće i izgubiti kilograme. Bez obzira volimo li više vježbe s tjelesnom težinom ili kardio treninge, postoji mnogo učinkovitih rutina koje možemo raditi bez ikakve skupe opreme.

Te vježbe nisu samo praktične, već su i nevjerojatno učinkovite za mršavljenje, pomažući nam da ostanemo u formi i zdravi bez potrebe za članstvom u teretani. Osobni trener, Andrew White, izdvojio je dvije takve vježbe. 

1. Čučnjevi

Čučnjevi su fantastična vježba koja može biti odlična za topljenje sala na trbuhu. Ovaj jednostavan, ali vrlo učinkovit pokret, uključuje više skupina mišića, uključujući kvadricepse, tetive koljena, gluteuse, pa čak i jezgru. Uključivanjem čučnjeva u svoju rutinu, ne samo da jačamo te važne mišićne skupine, već također potičemo svoj metabolizam, što je ključno za gubitak masnoće.

"Čučnjevi ciljaju na velike mišićne skupine donjeg dijela tijela. Kako angažirate te glavne mišiće, vaše tijelo sagorijeva više kalorija, pomažući u gubitku masnoće. Kako starimo, održavanje mišićne mase postaje ključno, a čučnjevi pomažu u očuvanju i izgradnji tih bitnih mišića", rekao je White za SheFinds.

Kako pravilno izvoditi čučnjeve: Prema Whiteu, stanite uspravno s nogama u širini ramena. Držite prsa podignuta i leđa ravna. Savijte koljena i gurajte kukove unatrag kao da se spremate sjesti na stolicu. Spuštajte se dok vam bedra ne budu paralelna s tlom. Zatim se, gurajući kroz pete, vratite u početni položaj.

2. Podizanje nogu u stojećem položaju

Dizanje nogu u stojećem položaju vježba je prilagođena početnicima koja se može izvoditi kod kuće. Ova vježba cilja donji dio tijela, posebno kvadriceps, tetive koljena i gluteuse. Također angažira mišiće jezgre za stabilnost, što je ključno za ravnotežu, posebno kako starimo.

"Ova vježba cilja vanjske strane bedara i kukova, jačajući i tonizirajući ta područja. Kao vježba s niskim opterećenjem, izvrsna je za osobe starije dobi jer smanjuje opterećenje zglobova dok učinkovito angažira mišiće", navodi trener.

Kako pravilno izvoditi vježbu: Stanite uspravno pored zida ili stolca za oslonac. Držeći nogu ravnom, podignite je u stranu što je više moguće, a da vam je udobno. Polako spustite nogu natrag. Ponovite vježbu s drugom nogom.

Ove se vježbe lako izvode bez posebne opreme, što ih čini pristupačnim izborom za one koji žele održati ili poboljšati svoju kondiciju iz udobnosti vlastitog doma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.