NADUTOST i probavne smetnje uobičajene su nelagode s kojima se mnogi pojedinci suočavaju. Međutim, pažljivim odabirom namirnica koje jedemo, mogu se ublažiti ti simptomi i zdravstvene tegobe. Kada su u pitanju nadutost i probavni problemi, dijetetičarke Lauren Mahesri i Lisa Andrews otkrile su dvije najbolje namirnice koje bismo trebali češće jesti.
Maline su pune dijetalnih vlakana, stoga su odlično voće za konzumaciju za sve one koji pate od nadutosti i probavnih smetnji. Bogate su topivim i netopivim vlaknima te pomažu u poticanju redovitog pražnjenja crijeva i podržavaju zdravlje probavnog sustava.
Dijetetičarka Lauren Mahesri ističe da su maline "jedno od voća s najviše vlakana, s osam grama u samo jednoj šalici. U usporedbi s dnevnim ciljem od 25 do 30 grama, maline su izvrstan međuobrok ili dodatak doručku bogatom vlaknima." Mahesri dodaje da maline "smanjuju probavne smetnje i nadutost jer smanjuju zatvor, što je jedan od najčešćih uzroka ovih problema."
Probiotici koji se nalaze u grčkom jogurtu pomažu u održavanju zdrave ravnoteže crijevnih bakterija, potiču normalnu probavu i smanjuju nadutost. Također, grčki jogurt obično sadrži manje laktoze nego običan jogurt, što ga čini lakšim za probavu osobama s intolerancijom na laktozu, prenosi She Finds.
O dobrobitima grčkog jogurta komentirala je dijetetičarka Lisa Andrews. Dijetetičarka je rekla da je grčki jogurt "lako probavljiv i dobar izvor proteina, kalcija i probiotika. Probiotici pomažu u održavanju crijevnog mikrobioma netaknutim i pomažu s probavom. Čak i oni s intolerancijom na laktozu mogu podnijeti grčki jogurt."