Evo zašto na kosu nikad ne smijete stavljati ljepilo

Foto: TikTok

TESSICA BROWN je instagramuša koja je proteklih dana bila hit na TikToku zbog toga što je kosu učvrstila superljepilom kad joj je ponestalo laka za kosu. Brown se podvrgnula plastičnoj operaciji koja je trajala četiri sata, a izveo ju je plastični kirurg Michael Obeng u Los Angelesu. 

Nakon Brown, kosu si je superljepilom Gorilla Glue zalijepila i Avani Reyes. Doduše, njoj se to dogodilo slučajno, ali objema je to donijelo milijune pregleda na TikToku.

@avanireyes

 

♬ original sound - Avani

Ljudi su počeli kopirati taj trend zbog slave pa stručnjaci upozoravaju na opasnosti koje to nosi. Za Daily Star je progovorila Nicole Petty iz tvrtke koja prodaje ekstenzije.

"Iako mnogi pribjegavaju kućnim rješenjima za ojačavanje ekstenzija, korištenje ljepila na kosi nikad nije dobra ideja, iz nekoliko razloga. Prvo, ljepilo može nanijeti nepopravljivu štetu vlasištu jer može začepiti pore vlasišta, oštetiti folikule dlaka i spaliti ili isušiti kosu", pojasnila je.

Ali to nije jedina opasnost.

"Ljepilo koje se obično koristi za lijepljenje umjetne kose sadrži visoke koncentracije topivog lateksnog antigena. Iako je lateks prisutan u mnogim različitim kućanskim predmetima, poznato je da često izlaganje istom može rezultirati alergijskim reakcijama i u nekim slučajevima anafilaktičkim šokom", istaknula je Petty.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.