Frajer isprobao jogu u kojoj sudjeluju potpuno goli muškarci i opisao iskustvo

Foto: 123RF

JOGA je sve popularniji način tjelovježbe i prakticiranja zdravog života. Osim klasičnih satova joge, postoje i oni namijenjeni za kralježnicu, prenatalna joga, joga tijekom koje ispijate pivo, ali i gola joga namijenjena isključivo muškarcima.

O tome kako izgleda sat takve joge pisao je i novinar portala Men's Health Zachary Zane. Kako je otkrio, za golu jogu je saznao od prijatelja, i to prije otprilike godinu dana.

"Iako sam mislio da je ideja zanimljiva, na kraju mi ​​se sve to činilo nepotrebnim: nisam bio siguran što ću dobiti ako svom iskustvu joge dodam vježbanje kao od majke rođen. Ne bi li to jednostavno bilo nespretno? Penisi svuda uokolo. Mirisi tijela koji se slobodno šire prostorijom bez odjeće koja bi to spriječila", opisao je svoje prvobitno viđenje golog sata joge.

No sve se promijenilo kada je nedavno dobio priliku prisustvovati jednom njihovom satu.

"Stoljećima prije, u Indiji, joga se u početku izvodila bez odjeće. Nešto je nevjerojatno oslobađajuće u vježbanju joge bez odjeće", objasnila mu je Seneca, direktorica jednog studija koji održava satove gole joge.

Kako ona tvrdi, odbacivanjem odjeće uklanjate još jednu brigu, a možete se u potpunosti usredotočiti na jogu te naučiti doživljavati vlastito tijelo na drugačiji način.

Odvažio se i odlučio dati priliku novim stvarima u životu. Dočekali su ga smirujuća glazba, prigušena svjetla, budističke statue i ostali ukrasi koji odaju počast indijskom podrijetlu joge. Prije nego što je sat započeo, svi su još bili odjeveni.

No prije nego što su krenuli s rastezanjem i razgibavanjem, svi su skinuli odjeću. Strahovao je da će mu golotinja izazvati erekciju, no Seneca mu je objasnila da je to najčešća briga njezinih polaznika.

"Previše naporno ćeš vježbati da bi je uopće mogao održati, čak i ako je dobiješ. Zato se ne brini. I u suštini, poanta je u tome da se sjediniš sa svojim tijelom i da mu omogućiš da doživi svoju prirodnu evoluciju", objasnila mu je.

No svi njegovi strahovi su nestali kada im se pridružio instruktor Phillip.

"Nakon kratkog zagrijavanja Phillip nas je intenzivno proveo kroz različite položaje. Odmah su nestale sve moje predrasude o golotinji i vježbanju pred hrpom golih muškaraca. Znojio sam se u potocima pokušavajući držati korak s njima", opisao je Zachary.

Ubrzo se podsjetio zašto mrzi jogu te mu se činilo kao da je napornija nego dizanje utega. 

"Nakon nekih 45 minuta pakla teži dio sata je bio gotov. U tom trenutku potpuno sam zaboravio da smo svi goli - sve dok nismo morali raditi u paru i izvoditi vrlo prisne poze", prisjetio se.

Kako kaže, do tog trenutka nije osjećao ništa homoseksualno orijentirano, ali kada su počeli raditi u paru, sve se promijenilo.

"Podsjećam vas, to je osoba koju nikada do tad nisam sreo. Zajedno smo, uz Phillipovo vodstvo, stupili u pozu u kojoj se jedna osoba naginje naprijed, dok druga stoji iza njega, nalik doggy style pozi", opisao je jednu od vježbi koje su on i partner izveli te je priznao da je odjednom sve postalo "uzbudljivo i seksualno".

"Nakon što smo završili pozu zagrlili smo se, pogledali jedno u drugo i poljubili se. Osjećao sam kao da se to jednostavno tako radi. Kasnije sam se osvrnuo i vidio da se i drugi muškarci, iako ne svi, ljube sa svojim partnerima", prisjetio se.

Svatko je promijenio još dva partnera, a sat gole joge je završio tako što su svi sjeli u krug i primili se za ruke.

Iako priznaje da mu je i samom na trenutke bilo neugodno, ističe da je ključan karizmatičan instruktor zbog kojeg se svi osjećaju dobrodošli.

"Golotinja je posljednja stvar koja vam je tada na pameti", zaključio je Zane, ali i priznao da mu ni samom nije jasno što se točno dogodilo tijekom ovog neobičnog sata joge.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.