GISELE BUNDCHEN, bivša manekenka Victoria's Secreta, danas je poznata po zdravoj prehrani i životnom stilu koje dijeli sa svojim suprugom, zvijezdom američkog nogometa Tomom Bradyjem. Teško je zamisliti da nekad nije bilo tako.
U nedavnom intervjuu s Chiomom Nnadi za novo izdanje britanskog Voguea rekla je da se osjeća kao da je dotakla dno u svojim ranim dvadesetima.
Otkrila je kako je njezin život izvana izgledao glamuroznije nego što je zapravo bio
Prema pisanju Voguea, Bündchen je vrlo brzo postigla uspjeh u svojoj ranoj manekenskoj karijeri, od debitantske revije na pisti s Alexanderom McQueenom 1998. do pojavljivanja na raznim jumbo plakatima i modnim pistama. Također je privukla pozornost tijekom svoje veze s Leonardom DiCaprijem, koja je završila 2005. godine.
"Izvana je izgledalo kao da imam sve sa samo 22 godine", rekla je Bündchen, koja sada ima 41 godinu. "Iznutra sam se osjećala kao da sam dotaknula dno. Svaki dan bih započela uz frappuccino s tučenim vrhnjem i tri cigarete. Popila bih bocu vina svake večeri", priznala je.
Pitanje života ili smrti
Bündchen je za Vogue rekla da su je napadi tjeskobe povezani s njezinim načinom života na kraju naveli da potraži pomoć naturopata, osobe koja probleme liječi prirodnim lijekovima.
Rekla je da joj je propisana restriktivna dijeta koja se sastoji od povrća, orašastih plodova i malih količina nemasnog mesa. Također je bila obavezna apstinencija od alkohola, kofeina i cigareta, zbog čega je, kako je rekla, tri mjeseca patila od simptoma odvikavanja u obliku najgorih migrena koje je ikada imala.
Prema Bündchen, naturopat s kojim je radila rekao joj je da je njena situacija pitanje života i smrti. "Sjećam se da je rekao: 'Pa, želiš li živjeti?' Bilo je tako jednostavno", rekla je.
U godinama koje su uslijedile majka dvoje djece navodno je drastično promijenila svoje prehrambene navike. 2016. godine časopis People je izvijestio da je njen osobni kuhar Alan Campbell rekao da se prehrana Gisele i Toma sastoji 80 posto od povrća i cjelovitih žitarica te da ne konzumiraju šećer ni bijelo brašno.
"Ostalih 20 posto čini nemasno meso: organski odrezak, patka s vremena na vrijeme i piletina", rekao je Campbell.