Izgovora više nema: Vježbati uz stručnjake možete i kod kuće

ODLAZAK u teretanu nije nužan kako biste vježbali uz vodstvo stručnog trenera. Zahvaljujući YouTubeu, i u vlastitoj dnevnoj sobi možete se dobro oznojiti. Izdvojili smo nekoliko videa, na vama je da odaberete kakav vam se tip vježbi najviše sviđa.

1. Vježbe jezgre

Kratki 10-minutni trening pod vodstvom Ann Renderer izvrstan je za trbušne mišiće. Ove vježbe ne uključuju trbušnjake, a neće vam biti potrebni ni posebni rekviziti. Osim što ćete ojačati tijelo, uz ovaj trening možete popraviti držanje i smanjiti bol u leđima.


2. Barre

Barre je spoj joge, baleta i pilatesa. Sve što vam treba za jedan trening je stolac s naslonom koji vam doseže do struka. Uz to što ćete biti snažniji, otkrit ćete i da ste fleksibilniji.

 

3. Joga

Samo pet minuta je dovoljno za brzi joga trening kojim ćete razbistriti um i razgibati mišiće. 

 

4. Pilates

U ovom pilates videu za početnike potrebno je fokusirati se na disanje, držanje i formu. Serija pokreta izvodi se u ležećem položaju, a posebnu pozornost morate obratiti na udisaje i izdisaje.

 

5. Toniranje

Uz model Karen Kennedy možete se okušati u vježbama toniranja cijelog tijela. Ovaj trening je idealan za početnike. Samo neke od vježbi koje uključuje su mrtvo dizanje, čučnjevi i iskoraci.

 

6. Vježbe za trudnice

Čak i ako ste u drugom stanju, vježbanje je dopušteno. Vježbe koje je osmislila Heidi Klum djeluju na sve mišiće u tijelu. Ipak, trudnice bi se trebale posavjetovati s liječnikom oko vježbanja kod kuće.

 

7. Trčanje

Izgovora poput ružnog vremena više nema jer postoji i 40-minutni trening trčanja koji možete odraditi gdje god se nalazili. 

 

8. Uredske vježbe

Samo tri minute u danu možete izdvojiti i za vježbe koje se izvode sjedeći, što znači da ih možete napraviti i na poslu, u svom uredu. Kroz ovaj kratki video vodi vas fitness guru Denise Austin.

 

9. HIIT trening

Intervalni trening visokog intenziteta u nastavku traje 40 minuta. U videu su obuhvaćene vježbe za najproblematičnije zone kod žena - stražnjicu, bedra i trbuh.

 

10. Zumba

Jedan trening Kardio Kim Johnson mogli biste vrlo lako zamijeniti za plesnu zabavu. Zumba je već dugo popularna jer plešući dovodite tijelo u formu i pritom se jako dobro zabavljate.

 

11. Tabata

Ako se ujutro teško budite, dan biste trebali počinjati uz Tabata trening. Riječ je o metodi za povećanje mišićne mase i smanjenje potkožnog masnog tkiva koja se sastoji od 20 sekundi vježbanja i 10 sekundi pauze kroz osam serija.

 

12. Pliometrija

Pliometrija je metoda koja spaja jakost i brzinu, a svaka žena može uvrstiti seriju ovih vježbi u svoju rutinu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.