Jeste li nezdravo deblji ili zdravo prirodno jači? Otkrijte što to zapravo znači

Foto: Instagram

DA SE, kad stanete pred drugima na vagu, možete pravdati kako "eto, imate malo krupnije kosti, ali je s vašim zdravljem, hvala na pitanju, sve u redu!".

Znate i sami da je kilaža tijela vrlo individualna stvar i često nema veze s pravom istinom o idealnom izgledu i zdravlju.

Dugo smo vremena, međutim, vjerovali i kilaži i indeksima tjelesne mase, ali problem je što čak ni on nije toliko precizan. Postoje ljudi koji su zaista prirodno krupniji ili sitniji i definitivno nije isto radi li se o osobama iste kilaže, od kojih je jedna nabijena mišićima, a druga salom.

Zato se sad sve više počelo vjerovati indeksu oblika tijela, koji bolje ukazuje na to jeste li u kritičnoj ili dobroj fazi.

Metoda izračunavanja indeksa oblika tijela malo je složenija, ali srećom postoji on line kalkulator, koji će vam brzo otkriti jeste li po medicinskim terminima malo deblji ili je vaša kilaža zapravo savršena.

Da je oblik tijela postao važniji od same kilaže govori se sve češće pa je tako znakovit podatak da su primjerice žene s mršavim nogama, uskim kukovima i malo izraženijim trbuhom u zdravstveno rizičnijoj skupini od žena s jačim nogama i bokovima.



Doduše, najvećim se problemom i dalje smatra količina masnih naslaga na trbuhu pa prema tome odmah možete zaključiti je li vaš trenutni oblik tijela zadovoljavajuć ili ne.

Vjerujemo da će ove vijesti posebno razveseliti jače ljude, one s jačim, krupnijim tijelom, a bez puno trbušnog sala, jer sad stvarno mogu odahnuti, znajući kako nije potrebno posezati za drastičnim mjerama, samo da bi bili u granicama "normalne" kilaže za svoju visinu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.