Kiropraktičar otkriva koji su rani pokazatelji dijabetesa na koje trebamo pripaziti

Foto: Unsplash

DIJABETES može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih komplikacija ako se pravilno ne liječi. Ovo stanje uzrokuje previsoku razinu šećera u krvi, povećavajući rizik od ozbiljnih problema s očima, stopalima, srcem i živcima. Ponekad je teško uočiti simptome bolesti pa je kiropraktičar dr. Eric Berg izdvojio šest ranih znakova koji bi mogli ukazati na to da osoba ima dijabetes.

Kao prvi pokazatelj, kiropraktičar ističe ponašanje oko hrane i objašnjava da je ljudima vrlo teško preskočiti obrok, iako zapravo nisu jako gladni. "Možda ste razdražljivi kad ne jedete, ali se osjećate bolje ili je bolje biti u vašoj blizini kada jedete", objašnjava on. 

U videu objavljenom na svom YouTubeu, kiropraktičar opisuje na koje sve načine tijelo pokazuje znakove određene bolesti, uključujući i dijabetes. Osim razdražljivosti povezane s prehranom, kiropraktičar je istaknuo još pokazatelja ove bolesti:

  • Žudnja za ugljikohidratima
  • Potreba za spavanjem nakon jela
  • Natečeni kapci
  • Pogoršani vid
  • Česta potreba za mokrenjem

Kako bi se liječila ili spriječila razvoj ove bolesti, dr. Berg preporučuje izbjegavanje jedenja puno grickalica, povremeni post i pridržavanje zdravije prehrane. 

Pročitajte više