Liječnica upozorava: Ovo je najgora hrana za vaše arterije

Foto: Shutterstock

NOVO istraživanje pokazuje da postoji hrana koja može začepiti vaše arterije ako je prečesto jedete, a ograničavanje ili izbjegavanje tih istih namirnica doslovno vam može spasiti život. Naime, začepljene arterije nastaju kada se plak nakupi i ograniči dotok krvi u tkiva te vitalne organe u tijelu. To stanje naziva se ateroskleroza i može zahvatiti gotovo svaki dio tijela, uključujući naše arterije u srcu, mozgu, rukama, nogama, zdjelici i bubrezima. Iako je ateroskleroza smrtonosna i opasna, navodno se može spriječiti, donosi Eat This.

''Konzumiranje zdrave hrane ključno je za očuvanje našeg zdravlja. Kako vrijeme prolazi, namirnice koji unosimo u svoj organizam mogu imati veći utjecaj nego što bismo mogli ikada zamisliti, ovdje se ne radi samo o održavanju zdrave tjelesne težine ili atraktivnoj tjelesnoj građi. Začepljene arterije mogu dovesti do mnogih zdravstvenih problema i ne smiju se olako shvatiti'', upozorava liječnica Tomi Mitchell pa dodaje koje su namirnice najgore za naše arterije. To su:

 

  • slanina
  • maslac
  • keksi
  • punomasno mlijeko i sir
  • pržena hrana.

Iako u malim količinama ove namirnice ne mogu ozbiljnije naštetiti vašem zdravlju, Mitchell upozorava da bi, ako pretjerate s njihovim unosom te ih konzumirate prečesto, posljedice mogle biti vrlo štetne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.