Liječnik isprobao keto dijetu, rezultat mu se prilično svidio

Foto: YouTube screenshot

KETOGENA dijeta postala je jedna od najpopularnijih na svijetu. YouTube liječnik Doctor Mike, odnosno Mikhail Varshavski, odlučio joj se podvrgnuti na mjesec dana. 75 posto kalorija je unosio zdravim mastima, 20 posto proteinima, a samo pet posto ugljikohidratima.

"Na moje iznenađenje, prvi dani uopće nisu bili toliko teški. Mislio sam da ću iskusiti neke keto simptome, ali sve sam dobro podnio", rekao je dr. Mike. 

Ipak, bio je nevjerojatno umoran. Teško mu je bilo naporno trenirati, umarao se nakon nekoliko minuta košarke i posumnjao je na to da mu ovaj oblik prehrane smanjuje izdržljivost. 

"Teško je održavati prehranu koja sadrži toliko masti. Loše mi ide planiranje, a moram razmišljati unaprijed ako se želim pridržavati ovakve prehrane. Kad odete u restoran, teško ćete naći keto meni", dodaje. 

Ipak, svidjeli su mu se rezultati koje je uočio nakon dva tjedna.

"Odjeća mi bolje pristaje, ističu se trbušne pločice. Sad mi je jasno zašto je ova dijeta omiljena svima koji žele brzo skinuti kilograme", ustvrdio je, ali dodao da ovakav režim nije održiv.

Puno je jeo, nije bio gladan, ali je počeo žudjeti za nekim zabranjenim namirnicama. 

Nakon četiri tjedna skinuo je tri kilograma.

"Prosječnoj, zdravoj odrasloj osobi ova dijeta će pomoći da skinu nešto kilograma i neće se odraziti na njihovo zdravlje, ali sumnjam da je se možete pridržavati na dulje staze. U svakom slučaju, konzultirajte se s liječnikom prije bilo kakve promjene", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.