VRIJEME ručka na radnom mjestu može biti prilično nezgodno. Nestrpljivo čekate nešto prizalogajiti, a onda vaš kolega za susjednim stolom izvadi kuhana jaja i izgubite tek.
Prema istraživanju provedenom među 5000 uredskih radnika u Velikoj Britaniji, jedenje na poslu sve je popularnije. Čak 26 posto sudionika izjavilo je da za radnim stolom jedu jednom do tri puta tjedno, četvrtina njih jede tri do četiri puta, a četiri posto svaki dan.
Što se tiče hranu koju smatraju nepoželjnom u uredu, na prvom mjestu se nalazi riba. Još jedna nepopularna namirnica su kuhana jaja.
“Imala sam kolegu koji je stalno jeo kuhana jaja. Smrad se mogao osjetiti još satima, a ljudi koji su dolazili za moj stol su bili uvjereni da sam ga ja uzrokovala”, priznala je jedna ispitanica.
Ljudi su otkrili i da ne podnose zvuk hrskanja jabuke, a ne prija im ni miris dinstanog zelja. Još neke mrske stvari su pite, kobasice i sushi. Također, smatraju da nije toliko problem u hrani, koliko u kulturi onih koji jedu na radnom mjestu.
Stručnjaci ističu da je pauzu pametnije iskoristiti za jedenje izvan ureda. Čak i kratki predah može bitno utjecati na vašu sposobnost fokusiranja na radne zadaće tijekom dužeg perioda, ali postoje dokazi da jedenje dok radite nešto drugo može biti uzrok debljanja jer ćete zapravo pojesti više nego što trebate.