Metoda od 10 minuta dnevno jamči ravan trbuh za 12 tjedana

Foto: Instagram

BORITE se izravnati cijeli trbuh?

Možda će vas zanimati metoda koju su osmislili fitness stručnjakinja i liječnik, a riječ o jednoj, jednostavnoj vježbi.

Metoda je zamišljena kao pomoć ženama nakon poroda koje imaju razdvojene trbušne mišiće, a stručnjakinja za fitness Leah Keller uvjerava nas da Dia metoda može pomoći izravnati cijeli trbuh u samo 12 tjedana.

"Dia Metoda je temeljena na znanosti i potkrijepljena rezultatima. Ona aktivira vaš prirodni 'korzet', kako bi se zaštitio i vratio trbušni zid, jačajući ga i pojačavajući njegovu otpornost i elastičnost mišića".

Kako se izvodi:

Sjednite na pod prekriženih nogu, s rukama na trbuhu. Udahnite duboko i pustite da vam se trbuh jako raširi.

A onda, kad izdahnete, "usišite" i stisnite trbušne mišiće, što dublje prema kralježnici. Zadržite dah i položaj s ravnim leđima i trbušnim mišićima utisnutima duboko u sebe, što dulje možete. Potom počnite uzimati male dahove tako da sa svakim mišiće pogurate još malo dublje. 

Radite tako dvije minute, malo odmorite, potom se opet dobro namjestite u položaj. Važno je svaki dan vježbati samo 10 minuta, a za bolju kontrolu poze ruke ostavite na trbuhu da biste ga mogli dodatno lagano potiskivati te paziti da previše ne izbacujete prema naprijed.

Odlično za one koji nemaju volje vježbati, iako ni ovo nije lagano, samo da znate. Zato i jest učinkovito. Barem tako tvrde reference i 100-postotna uspješnost metode kod žena nakon trudnoće.

Naravno, kao i u svemu, sve ovisi o tome koliko ga trebate ravnati i koliko se pridržavate pravila igre.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.