Može li ovaj prirodni lijek pomoći protiv migrena?

Foto: Instagram

NEPODNOŠLJIVA bol, povraćanje, slabina, osjetljivost na svjetlost i zvukove jasan su znak migrene od koje pate mnogi.

Neki ih ublažavaju analgeticima, netko se već odavno pomirio kako nema pretjerano učinkovitog lijeka za tu groznu boljku te bi probali sve za što načuju da bi im mogli pomoći.

Zato donosimo jedan lijek kojeg biste mogli probati, iako nije znanstveno utemeljen niti dokazan, kao isključivi lijek za migrenu.

Najbolja hrana koja ublažava simptome migrene

Za migrenu je poznato kako nastupa, među ostalim, prilikom nedostatka magnezija u organizmu te bi sve osobe koje pate od migrena, barem u vrijeme napada, trebale konzumirati više ovakvih prirodnih namirnica bogatih magnezijem. No, dokazano je da migrenu može potaknuti, ili pojačati, i nedostatak natrija. Zato se sve više piše o čistoj, kristalnoj, himalajskoj soli koja slovi kao najzdravija sol na svijetu jer je najbogatija važnim elektrolitima, koji u organizmu osoba koje pate od migrena, očito nedostaju. 

Poznato je da je zdravom ljudskom organizmu potrebno svih 118 poznatih elemenata, a himalajska sol sadrži ih čak 84 te ima visok postotak natrija.

Pokušajte nabaviti kristale visokokvalitetne himalajske soli te je stavite u limunadu i pomalo pijuckajte kroz cijeli dan. 

Ta sol dokazano ublažava bol, jača imunitet, povećava razinu energije te pomaže boljoj ravnoteži serotonina u krvotoku, a taj hormon također ima važnu ulogu kod migrena. On ubrzava motoričke funkcije, regulira krvotok u mozgu, utječe na regulaciju tjelesne temperature te ima analgetičko djelovanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.