Muškarac otkrio kako izgleda jezik nakon ispijenih deset energetskih pića u danu

Foto: Facebook

MUŠKARAC koji je pio i do deset energetskih pića u danu otkrio je kakav je to imalo učinak na njegov jezik. 

Australac Dan Royals u jednoj je Facebook grupi objavio fotografiju jezika koji je na dijelovima potpuno izgrizen.

Za HuffPost UK je objasnio da je uvjeren da je to uzrok tvari koje se nalaze u ovakvim napitcima, a koji nisu uvijek navedeni na pakiranjima u Aziji gdje živi.

“Nakon što je liječnik vidio moj jezik, pitao me što jedem. Onda je upozorio da vjeruje da je to posljedica energetskih napitaka koji imaju puno vitamina B i gazirani su. Onaj koji ja pijem posebno ima visok udio B3, B6 i B12 vitamina”, pojasnio je Royals.

Iako je obično pio pet do šest energetskih napitaka u danu, ponekad bi mu se zalomilo i desetak. Otkako ih je izbacio iz svoje prehrane, jezik mu je počeo zacjeljivati.

“Bez njih se osjećam slabo i ranjivo. Čak i sad, tjednima nakon što sam ih prestao piti, osjećam se loše i trebam više energije za najobičnije aktivnosti”, kaže i upozorava druge da izbjegavaju ovakve napitke kako im se ne bi dogodilo što i njemu.

Prethodna istraživanja su pokazala da je zubno meso osjetljivije kod osoba koje redovito ispijaju energetska pića, ali njihov utjecaj vidljiv je kad su u pitanju i drugi dijelovi tijela.

“Ako ste popili previše takvih napitaka, u kratkom roku ćete osjetiti ubrzane otkucaje srca, a to može dovesti do razdražljivosti, tjeskobe i aritmije”, pojašnjava dr. Luke Powles i dodaje da je moguća i pojava glavobolje, a možda će vam biti i teško zaspati.

“Previše kofeina može uzrokovati visok krvni tlak i dovesti do opterećenja bubrega što može dovesti do grčeva, ali i smrti”, upozorava dr. Nitin Shori.

Postoje i slučajevi srčanih i moždanih udara koji se povezuju s pretjeranom konzumacijom kofeina, uključujući i onog koji se nalazi u energetskim pićima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.