Nanosite li dezodorans navečer ili ujutro? Dermatolog objasnio što je ispravno

Foto: Shutterstock

OVE godine u medijima se vodila velika rasprava o higijeni. Kao što je već poznato u javnosti, neki slavni poput Daxa Shepharda i Kristen Bell priznali su da čekaju da se usmrde prije nego što operu svoju djecu, a Jake Gyllenhaal je tvrdio da ne smatra kupanje neophodnim, u čemu su mu se naknadno pridružili i par Ashton Kutcher i Mila Kunis.

Jedan korisnik TikToka pokrenuo je potom debatu po pitanju korištenja dezodoransa i, na njegovo zadovoljstvo, ljudi su bili vrlo zainteresirani za temu. On je tvrdio da se dezodorans treba koristiti navečer prije spavanja i tu tvrdnju potkrijepio je uputama jednog od poznatih proizvođača dezodoransa.

@sidneyraz

this is ridiculous #inmy30s #greenscreensticker #deoderant #lifetips #learnontiktok

♬ original sound - sidneyraz

Što kaže stručnjak?

Dr. Dustin Portela, licencirani dermatolog, za BuzzFeed je rekao da se dezodorans prvenstveno koristi za maskiranje mirisa i da ga je zato nepotrebno koristiti prije spavanja. Međutim, noću može biti korisno nanositi antiperspirant, koji se koristi za sprječavanje znojenja, osobito ako netko ima problema s prekomjernim znojenjem.

"Oni koji se prirodno puno znoje imat će koristi od korištenja antiperspiranta noću jer su naše žlijezde znojnice najmanje aktivne dok spavamo. Antiperspirant je obično smjesa s aluminijem i pomoći će začepiti te znojne kanale i osigurati dugotrajniji učinak tijekom dana."

Planirate li nanijeti antiperspirant prije spavanja, dr. Portela preporučuje da prije nanošenja antiperspiranta očistite pazuhe i provjerite jesu li potpuno suhi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.