Nova fitness zvijezda preporučuje baš ovu varijaciju planka

Foto: Instagram 

WOMEN'S Healthova New fitness star za 2017 godinu je trenerica Betina Gozo koja ovih dana ima pune ruke posla sa svojim klijentima, dok drugima pokušava udijeliti savjete kojima će im pomoći što bolje i lakše učvrstiti tijelo.  

Pa kad ju je i veliki Women's Health proglasio njihovom internom "novom fitness zvijezdom", rado ćemo poslušati savjete ove 30-godišnje osobne trenerice, a kad je o vježbi riječ, otkrila je, ona obožava plank.  

No, dok se nekada fokusirala na različite varijacije planka kojima će najbolje targetirati mišiće cijelog tijela, zbog čega je radila klasičan plank, side plank i druge varijante, u posljednje vrijeme radi samo jedan, za nju najbolji.  

Riječ je o around the world planku, varijaciji koja odlično utječe na jačanje cijelog tijela, ali i najbolje pomaže pojačati stabilizaciju tijela. To znači da istovremeno jačate stabilnost i mišiće, a poza je takva da iziskuje punu koncentraciju na sve mišiće u tijelu. Pa tako osim središnjeg dijela tijela i trbušnih mišića, odlično jača ruke, noge, stražnjicu i zglobove. 

Za instrukcije donosimo kratki video s YouTubea, a prema njezinim preporukama, plank biste trebali raditi tako da ruke i noge pravilno podignete po pet puta svaku, u tri serije s odmorima. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.