Novi uznemirujući trend širi se Instagramom, evo zašto je opasan

Foto: Instagram

BARBIE-stopala, odnosno poza pomoću koje noge na fotkama izgledaju savršeno, zavladala je Instagramom. Influencerice sa svih strana svijeta objavljuju fotke na kojima poziraju podignute na prstima i tako oponašaju položaj nogu najpopularnijih lutkica na svijetu. 

Who What Wear UK pojašnjava da žene ''noseći nevidljive cipele na visoku petu'' izgledaju kao supermodeli, odnosno njihove noge se čine duže i vitkije. 

Pred trendom je pokleknula i manekenka Olivia Culpo, no stručnjake utjecaj ovog trenda na mentalno zdravlje, a posebno sliku koju žene dobivaju o vlastitom tijelu, poprilično zabrinjava.

''Društvene mreže polude kada trendovi poput Toblerone-tunela postanu hit'', rekao je Liam Preston, voditelj kampanje Be Real. Radi se o uvlačenju donjeg dijela bikinija u stražnjicu kako bi ona ostala otkrivena, a bikini oponašao oblik malog trokuta nalik na popularnu čokoladu.

''Takve stvari imaju štetan utjecaj na mlade žene, na njihovo samopouzdanje. Vidjeli smo to već ranije s trendom razmaka između bedara. Ne samo da se žene žele prilagoditi trendu nego ih se potiče na korištenje nezdravih metoda za postizanje tog cilja'', dodaje Preston i poručuje kako je važno slaviti ljepotu različitih oblika tijela i ne pokušavati izgledati kako nalažu prolazni trendovi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.