Nutricionistica otkrila što čini savršen obrok koji možete ponijeti na posao

NUTRICIONISTICA i majka dvoje djece Susie Burrell podijelila je što sve sprema u svoju kutiju za ručak koju nosi na posao, ponudivši tako inspiraciju mnogima koji ostaju bez ideja.

Objavivši fotografiju na Instagramu, australska gurmanica otkrila je da na poslu uživa u krastavcima, narezanoj svježoj mrkvi, cherry rajčicama, borovnicama u jogurtu, bademima, suhim marelicama, siru, krekerima i tortilji punjenoj paprikom, avokadom, zelenom salatom i šunkom.

"Moćan obrok na poslu ponedjeljkom - planiranje je ključ uspjeha u prehrani", napisala je uz objavu. 

Obroci koje jedemo na poslu često su slabe nutritivne vrijednosti, zbog nedostatka vremena za pripremu ili nabavku namirnica, ali Burrell potiče ljude da se bolje organiziraju, jer vjeruje da se radi o izuzetno važnoj navici za zdravlje i održavanje koncentracije u poslovnim pothvatima.

Obrok treba biti zdrav, ali i ukusan i zabavan

Burrell kaže da sve svoje obroke za posao slaže prema formuli u četiri koraka.

1. Sendvič, tortilja ili salata s izvorom proteina
2. Voće i rezano povrće
3. Međuobrok bogat proteinima poput jogurta ili sira
4. Nešto zabavno ili ukusno poput domaćih proteinskih kuglica, zdravog čipsa ili keksa.

Burrell često napominje da se ne morate izgladnjivati da biste smršavjeli i da i dalje možete uživati u svojoj omiljenoj hrani poput kruha, sira i raznih slatkiša. Ipak, preporučuje uključivanje kruha s niskim udjelom ugljikohidrata u prehranu, kao i ribu, nemasno meso i jogurte.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.