Nutricionistica: Želite povećati unos proteina? Jedite dva međuobroka

Foto: Shutterstock

Niskokalorične opcije proteina bitan su dio uravnotežene prehrane, posebno za one koji žele učinkovito i zdravo mršavjeti. Takvi obroci osiguravaju potrebne proteine za održavanje mišićne mase, podržavaju metabolizam i potiču osjećaj sitosti, bez dodavanja prekomjernih kalorija.

Osim toga, međuobroci bogati proteinima mogu pomoći u obuzdavanju gladi i smanjiti vjerojatnost prejedanja, olakšavajući pridržavanje plana zdrave prehrane i postizanje dugoročnih ciljeva mršavljenja. Nutricionistica i dijetetičarka dr. Sharmela Devi otkrila je takva dva odlična međuobroka.

1. Svježi sir s voćem

Svježi sir je odličan izvor proteina te pomaže u mršavljenju potičući osjećaj sitosti. Također, uključivanje voća dodaje važne vitamine, vlakna i antioksidanse, poboljšavajući nutritivni profil međuobroka. Ovaj obrok ne zadovoljava samo želju za slatkim, već također stabilizira razinu šećera u krvi i pridonosi uravnoteženoj i zadovoljavajućoj prehrani.

"Svježi sir još je jedan izvrstan izvor proteina s malo kalorija. Uparen s voćem, daje uravnotežen desert te nudi proteine i vlakna. Pomiješajte nemasni svježi sir s voćem narezanim na kockice, poput ananasa, bobičastog voća ili breskvi. Ako želite, dodajte malo cimeta ili meda za okus", rekla je nutricionistica za SheFinds.

2. Parfe od grčkog jogurta

Grčki jogurt, bogat proteinima, potiče osjećaj sitosti i doprinosi mršavljenju obuzdavanjem gladi te smanjenjem ukupnog unosa kalorija. Kombinacija proteina i vlakana iz bobičastog voća i orašastih plodova ne samo da poboljšava okus parfea, već također pruža hranjivu i zasitnu opciju za one koji žele kontrolirati svoju težinu.

"Grčki jogurt bogat je proteinima koji pomažu u održavanju mišićne mase pri mršavljenju. Također je zasitan, što može spriječiti prejedanje. Dodatak bobičastog voća dodaje vlakna i antioksidanse bez previše kalorija. Kombinirajte grčki jogurt s malom količinom meda ili javorovog sirupa, svježim bobičastim voćem i malo granole ili orašastih plodova", zaključila je dr. Devi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.