Olimpijka podijelila koju vježbu radi svakodnevno. Spada među najlakše

NA UOBIČAJENI dan zlatna olimpijka Gabby Douglas u teretani provede šest i pol sati. Međutim, istezanje smatra jednako važnim dijelom svoje rutine kao i gimnastičke vježbe koje izvodi satima.

"Ne mogu ni pojasniti koliko je istezanje važno ne samo za gimnastičare nego za sve. Radi se o puno više toga nego o pukoj fleksibilnosti. Cilj istezanja je postati bolji u svakodnevnim aktivnostima", pojasnila je Douglas. 

Zbog toga svakodnevno radi jednu od najlakših vježbi - leptira. Potez uključuje tursko sjedenje na podu sklopljenih stopala, dok se koljena polako povlače prema zemlji.

"Ovo je izvrsna vježba za sve koji žele povećati fleksibilnost u bokovima i unutarnjoj strani bedara, a fantastična je za opuštanje nakon cjelodnevnog sjedenja pred računalom", pojasnila je instruktorica pilatesa Rebecca Lubart.

Ovu vježbu treba izvoditi postepeno, posebno ako ste početnik. Ako osjetite i najmanju bol, zadržite položaj 30 do 45 sekundi i opustite jer u suprotnom riskirate ozljedu mišića.

Osim leptira, Douglas se oslanja i na istezanje vrata, bočna istezanja i joga poze poput mosta ili psa koji gleda dolje.