Ona rupa na žlici/vilici za špagete nije tu bez razloga

Foto: 123rf/Twitter

JEDAN od većih problema koji vode pretilosti nije samo nezdrava, masna i slatka hrana već i porcije koje jedemo. Znanstveno je već davno dokazano da mnogi ljudi jedu prevelike porcije, puno veće od onih koje organizam zaista i traži, a najčešće se svi vade činjenicom da se hrana ne treba bacati. 

Da bi spriječili prejedanje idealno bi bilo svaki put skuhati točno onoliko hrane koliko će nam trebati za obrok -obiteljski ili solo, ali to se - priznajemo,uglavnom ne događa. Zato jedemo više nego što bi trebali. No, dok oko blagdanskih obroka nemamo trikova kako spriječiti megalomansko trpanje u tanjur, kada su špagete u pitanju, ovaj je trik i više nego zlata vrijedan. 

Znate li one žlice/vilice za vađenje kuhane tjestenine, a koja u sredini ima onu znakovitu rupu za koju mnogi vjeruju da je tu zato da bi se špagete lakše i brže izvadile i ocijedile, ali rupa je tu zapravo zbog nečeg drugog. Zbog prave mjere za jednu porciju. Da više nikada ne skuhate ni previše ni premalo, već taman toliko koliko je dovoljno. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.