Ova vježba oduzet će vam deset minuta u danu, a jamči ravan trbuh za 12 tjedana

Foto: 123RF

MUČITE se s masnim naslagama na trbuhu, a želite da bude ravan do ljeta? Ako je vjerovati jednoj fitness stručnjakinji, to je moguće i prije. Naime, ona je u suradnju s liječnikom razvila jednostavan program vježbanja, takozvanu Dia metodu, koja jamči ravan trbuh u samo 12 tjedana, a oduzet će vam deset minuta dnevno.

Zvuči nevjerojatno, a ipak djeluje, tvrde neki korisnici interneta koji su isprobali ovu metodu.

“Dia Metoda je temeljena na znanosti i potkrijepljena rezultatima. Ona aktivira vaš prirodni 'korzet' kako bi se zaštitio i vratio trbušni zid, jača ga i pojačava njegovu otpornost i elastičnost mišića”, pojašnjava kreatorica metode Leah Keller i otkriva kako izvesti vježbu.

“Sjednite na pod prekriženih nogu, s rukama na trbuhu. Udahnite duboko i pustite da vam se trbuh jako raširi. A onda, kad izdahnete, "usišite" i stisnite trbušne mišiće, što dublje prema kralježnici. Zadržite dah i položaj s ravnim leđima i trbušnim mišićima utisnutima duboko u sebe, što dulje možete. Potom počnite uzimati male dahove tako da svakim mišiće pogurate još malo dublje.”

Ovo biste trebali raditi dvije minute, a onda se, nakon kratkog odmora, ponovno namjestiti u početni položaj.

Važno je svaki dan vježbati samo deset minuta, a za bolju kontrolu poze ruke ostavite na trbuhu da biste ga mogli dodatno lagano potiskivati te paziti da previše ne izbacujete prema naprijed.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.