Pet dijeta kojih su se najveće dive Hollywooda pridržavale desetljećima

Screenshot: YouTube

Tijekom godina, definicije dijete i zdrave prehrane mijenjale su značenje. Ono što se nekoć smatralo zdravim, danas se zaobilazi u širokom luku. Istražili smo kakvih su se dijeta pridržavale najveće dive Hollywooda, poput Marilyn Monroe i Sophie Loren. Ako vas zanima, nastavite čitati.

Audrey Hepburn

U intervjuu za Yahoo! Health, Luca Dotti, sin Audrey Hepburn, otkrio je da je njegova mama obožavala hranu, ali da je bila posvećena zdravom životu. Nije pretjerivala s mesom, a povrće je činilo otprilike 80 posto njene prehrane.

Na lokalnoj tržnici u Švicarskoj kupovala je svježe, sezonske namirnice, a jedan dan u mjesecu jela je samo voće, povrće i jogurt te pila puno vode.

Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor je 1987. izdala knjigu Elizabeth Takes Off, koja je postala bestseler. U njoj je opisala dijetu kojom je u 14 dana skidala tri kilograma. Njezina dijeta sastojala se od kajgane i slanine za doručak, kruha s maslacem od kikirikija za ručak te pečene piletine, graška, pire krumpira i kukuruznog kruha. U danu bi popila i jednu mimozu te jednu čašu Jack Danielsa.

Sophia Loren

Sophia Loren pridržavala se mediteranske prehrane koja obiluje svježim povrćem, tjesteninom i crnim vinom. Jednom prilikom rekla je: "Sve što vidite, dugujem špagetima."

Nije se sramila svojih oblina i znala je govoriti: "Radije jedem tjesteninu i pijem vino nego da nosim veličinu nula."

Marilyn Monroe

Prema intervjuu za Pageant Magazine iz 1952., Monroe je rekla da se njezin doručak sastoji od dva sirova jaja umućena u šalicu vrućeg mlijeka. Za ručak je uživala u sladoledu, a za večeru bi pojela odrezak ili janjetinu uz nekoliko sirovih mrkvi.

Greta Garbo

Garbo se udala za Gaylorda Hausera koji je dijelio njezine specifične stavove o dijeti. Njihovo je vjerovanje bilo da ćete, ako jedete "čudesnu hranu", doživjeti stotinu godina. Možda se pitate koja je to tajanstvena čudesna hrana? Pšenične klice, melasa i pivski kvasac.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.